VIDEO: Θεός της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

06:03 15/5/2012 - Πηγή: 24wro

Ενας απίστευτος, ένας συγκλονιστικός Ολυμπιακός, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης...

νικώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 62-61 και ολοκληρώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Η Ελλάδα πανηγυρίζει. Ο Πειραιάς φλέγεται για το καμάρι
του, τον Ολυμπιακό, που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αλλά και την ίδια την εξέλιξη του αγώνα, πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή της Ευρωλίγκας, κάνοντας το ένα θαύμα μετά το άλλο. Και το σημερινό, το μεγαλύτερο. Κατόρθωσαν τα τρομερά μωρά του Ιβκοβιτς να στείλουν... αδιάβαστους τους υπερόπτες Ρώσους, επιστρέφοντας από το -19 και παίρνοντας τη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με το απίστευτο καλάθι του Πρίντεζη.

Με τους Ρώσους να έχουν και πάλι, όπως προχθές κόντρα στον Παναθηναϊκό, την εύνοια της διαιτησίας, αλλά τα παλικάρια του Ιβκοβιτς να μην μασάνε και να τους στέλνουν άπραγους και... αδιάβαστους πίσω στη Ρωσία.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, από ένα ματς μυθικό για τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης! Ενα ματς από αυτά που όλοι οι φίλαθλοι, όχι απαραίτητα εκείνοι που ασχολούνται αποκλειστικά με το μπάσκετ, θέλουν να βλέπουν. Μια τιτάνια προσπάθεια από τους... καμικάζι του Ιβκοβιτς και ένα κοουτσάρισμα που έμοιαζε... μαγικό από τον Σέρβο τεχνικό, ο οποίος έριξε μέσα στα δίχτυα του τον Καζλάουσκας, κάνοντάς του το ένα ματ μετά το άλλο.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα έκπληξη που στο διάβα της έκανε ουκ ολίγους αντιπάλους να υποκλιθούν και που σήμερα, ολοκλήρωσε αυτή τη μεγαλειώδη πορεία, κατακτώντας τον τίτλο επί τουρκικού εδάφους και στέλνοντας στα ουράνια τους 4.000 οπαδούς της, που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και τα εκατομμύρια που παρακολούθησαν καθηλωμένοι στις οθόνες τους την αναμέτρηση, σε όλο τον κόσμο.

Τα δάκρυα χαράς στο πρόσωπο του Ντούσαν Ιβκοβιτς, το ξέσπασμα του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού, του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και το χαμόγελο του Πρίντεζη, ενός παιδιού που έδειξε πλήρη άγνοια κινδύνου και καλά έκανε, μπροστά στον «μεγάλο» Κιριλένκο. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης. Καμαρώστε τον...

Η περιγραφή του αγώνα

Οι σκληρές άμυνες και η αστοχία των δύο ομάδων ήταν το κυρίαρχο στοιχείο των πρώτων λεπτών του τελικού. Οι δύο προπονητές έδωσαν έμφαση στην εξουδετέρωση των αντίπαλων ατού, με το Γιόνας Καζλάουσκας να ρίχνει το Σισκάουσκας στον Σπανούλη και τον Ίβκοβιτς το Μάντζαρη πάνω στον Τεόντοσιτς και τον Κέσελ στον Κιριλένκο.

Με σουτ τριών πόντων του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-2, αν και το μεγάλο επίτευγμα για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πως κατάφερε να κρατήσει τους Μοσχοβίτες στο ένα καλάθι στα πρώτα πέντε λεπτά του τελικού! Είναι χαρακτηριστικό πως το δεύτερο καλάθι της ΤΣΣΚΑ μπήκε τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου από το Μίλος Τεόντοσιτς.

Όχι βέβαια πως και οι Πειραιώτες τα πήγαιναν καλύτερα στην υπόθεση - σκοράρισμα, έτσι μοιραία διαμορφώθηκε το «φτωχό» 7-6 στο 7ο λεπτό. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σημαδε
Keywords
Τυχαία Θέματα