VIDEO: Θα πιάσει τα 1.100 χλμ./ώρα πηδώντας από το διάστημα!

12:44 26/9/2012 - Πηγή: 24wro
Η αντίστροφη μέτρηση για το ιστορικό άλμα του Felix Baumgartner από την άκρη του διαστήματος...
και συγκεκριμένα από τα 36.000 πόδια ξεκίνησε τη Δευτέρα, με τη δήλωση του τεχνολογικού διευθυντή της αποστολής Red Bull Stratos. Ο Baumgartner θα πηδήξει από υψόμετρο 36.576 μέτρων στις 8 Οκτωβρίου και θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση, καθώς και άλλα τέσσερα
παγκόσμια ρεκόρ.

«Αισθάνομαι σαν μια τίγρης κλεισμένη στο κλουβί, που περιμένει να την ελευθερώσουν» δήλωσε ο 43χρονος αθλητής, που είναι ένας από τους διασημότερους B.A.S.E. jumpers και αθλητής extreme sports, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε το κανάλι της Μάγχης το 2003, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένα φτερά από ανθρακονήματα. Θα αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη από 1.110 χλμ./ώρα ή αλλιώς 1 Mach κατά τη διάρκεια του υπερηχητικού του ταξιδιού στη Γη, ενώ οι θερμοκρασίες που φθάνουν τους μείον 56 βαθμούς Κελσίου θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Ο θαλαμίσκος, ο οποίος θα οδηγήσει τον Baumgartner στα 36.000 πόδια, ζυγίζει κάτι περισσότερο από 1.315 κιλά, δηλαδή περίπου όσο ένα… VW Beetle. Κεντρικός σκοπός του προγράμματος Red Bull Stratos είναι να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για την επιστήμη, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ταξιδιών στο διάστημα και την έξοδο των αστροναυτών σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Το άλμα θα επιχειρήσει επίσης να σπάσει ένα σύνολο από ρεκόρ, όπως τη μεγαλύτερη ταχύτητα σε ελεύθερη πτώση, το υψηλότερο άλμα, την υψηλότερη επανδρωμένη πτήση με αερόστατο και τη μεγαλύτερης διάρκειας ελεύθερη πτώση.

Η ελεύθερη πτώση θα πραγματοποιηθεί πάνω από το Roswell του Νέου Μεξικού.

Δείτε παρακάτω τι ακριβώς είναι η αποστολή Red Bull stratus από τη δοκιμαστική «πτήση» του Felix Baumgartner.
Keywords
Τυχαία Θέματα