VIDEO: Τα αφεντικά που δεν θα ήθελες ποτέ να έχεις...

23:11 14/1/2012 - Πηγή: 24wro
Αν θεωρείς ότι ο Νονός ήταν πράγματι "οι τρεις πιο απολαυστικές ώρες" στην ιστορία του σινεμά τότε...
μπορείς να συνεχίσεις την ανάγνωση.
Να ξέρεις πάντως ότι όσο και αν σε γοητεύει η ιστορία της οικογένειας Κορλεόνε, ο αληθινός κόσμος της μαφίας δεν έχει καμία μαγεία, καμία τιμή και καμία ανδρεία. Αίμα, χρήμα, προδοσία και δολοφονίες. Με αυτά στο μυαλό και την καρδιά, κάποιοι κακοποιοί κατάφεραν να γίνουν θρύλοι του παγκόσμιου εγκλήματος.
Το NEWS 247, με αφορμή την έκθεση της SOS Impresa
για την οικονομική δύναμη των "οικογενειών" στην Ιταλία, θυμάται τους πλουσιότερους και πιο αιμοσταγείς μαφιόζους (Ιταλούς ή μη) παγκοσμίως.
Semion Mogilevich
θεωρείται ο "μαφιόζος των μαφιόζων". Πιστεύεται ότι ελέγχει μία τεράστια αυτοκρατορία οργανωμένου εγκλήματος, με παρανομίες για… όλα τα γούστα.
Απάτες με πλαστά έγγραφα, υποκλοπές, ξέπλυμα χρήματος, παράνομα στοιχήματα, παραποίηση επίσημων στοιχειών, συνωμοτικές ενέργειες είναι κάποιες από τις καθημερινές δραστηριότητες του "Don Semyon".
Μάλλον ο Ουκρανός καταζητούμενος δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά έχει πολλούς "φίλους" στην Ρωσική μαφία και καταφέρνει να μένει ασύλληπτος εδώ και μία δεκαετία. Μόνη εξαίρεση ήταν η "α λα Αλ Καπόνε" σύλληψή του για φοροδιαφυγή. Αφέθηκε, όμως, ελεύθερος λίγους μήνες μετά, χωρίς να μπορούν να αποδειχθούν οι υπόλοιπες αταξίες του.
Τουλάχιστον το ένα δέκατο του εδάφους της Ρωσίας και το ένα τέταρτο της οικονομίας της βρίσκεται υπό την εξουσία 300.000 μελών, κατά προσέγγιση, που ανήκουν σε περίπου 450 διαφορετικές ρωσικές συμμορίες.
Τα πρωτοπαλίκαρά του είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν δημοσιογράφους, αστυνομία και ανώτερους υπαλλήλους, σε τέτοιο σημείο που θα έκανε άλλα συνδικάτα να αηδιάσουν. Η δολοφονία του Άντρεϊ Κοζλόφ, κορυφαίου αντιπροσώπου της Κεντρικής Ρωσικής Τράπεζας και πολέμιου της διαφθοράς, το Σεπτέμβριο του 2006, ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η Ρωσική Συμμορία δεν θα αναγκαστεί από κανέναν να αποσυρθεί.
Al Capone
Ήταν διαβόητος γκάνγκστερ, λαθρέμπορος οινοπνευματωδών ποτών που έδρασε στις ΗΠΑ και δέσποζε στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος από το 1925 έως το 1931, στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης.

Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1899 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ήταν το τέταρτο από τα συνολικά εννέα παιδιά του Γκαμπριέλε Καπόνε και της Τερεζίνα Ραΐολα, Ιταλών μεταναστών από την Νάπολη.
Σε ηλικία μόλις 14 ετών εγκατέλειψε το σχολείο ενώ ήταν ήδη μέλος δύο συμμοριών, στους "Μαχαιροβγάλτες" του Μπρούκλιν και στους "Σαράντα κλέφτες Τζούνιορς". Άρχισε να δουλεύει σε διάφορα μαγαζιά και σύντομα έγινε μέλος της συμμορίας του Μανχάταν "Five Points".
Η άφιξή του στο Σικάγο το 1918 σήμανε τη νέα του επαγγελματική σταδιοδρομία. Εκεί έσμιξε με τον παλιό καλό του φίλο, τον Τζόνι Τόριο. Όταν το 1920 ο Τζόνι Τόριο ανέλαβε να συνοδεύσει τη γηραιά μητέρα του στην Ιταλία, ο Καπόνε ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησής του στην παροικία του Σισέρο. Ήταν τότε που ο εκπαιδευμένος πλέον γκάνγκστερ αποφάσισε ότι το
Keywords
Τυχαία Θέματα