VIDEO: Έτσι θα περιοριστεί η κλιματική αλλαγή των αστικών κέντρων!

17:49 28/1/2013 - Πηγή: 24wro
Λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που προκαλούν τα αστικά κέντρα...
φιλοδοξούν να δώσουν οι... πλωτές πόλεις νούφαρα που θα απορροφούν και θα εκμεταλλεύονται το διοξείδιο του άνθρακα!

Το φιλόδοξο πρόγραμμα, επιταχύνεται μετά τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, αφού όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, οι μεγαλουπόλεις είναι ικανές να επηρεάζουν την θερμοκρασία σε ακτίνα χιλιάδων χιλιομέτρων.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Σαν Ντιεγκο στην Καλιφόρνια και της Φλόριντα, του
Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ και του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας "Scripps", αναφέρουν ότι μέσα στο χειμώνα οι θερμοκρασίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας Αμερικής και της Βόρειας Ασίας αυξήθηκαν αισθητά, λόγω της θερμότητας που παράγεται από τα κτίρια, τα αυτοκίνητα και άλλες πηγές των πόλεων.

"Η καύση των ορυκτών καυσίμων στις πόλεις όχι μόνο εκπέμπει αέρια του θερμοκηπίου, αλλά επίσης άμεσα επιδρά στις θερμοκρασίες, εξαιτίας της θερμότητας που διαφεύγει από πηγές όπως τα κτίρια και τα αυτοκίνητα.

Αν και ένα μεγάλο μέρος αυτής της θερμότητας συγκεντρώνεται στις ίδιες τις μεγάλες πόλεις, μπορεί επίσης να αλλάξει την κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να αυξάνονται ή να μειώνονται οι θερμοκρασίες σε μεγάλες αποστάσεις".

Η ιδανική λύση στο πρόβλημα αυτό, είναι οι πλωτές πόλεις νούφαρα (Lilypad), μία πρόταση του αρχιτέκτονα Βίνσεντ Γογιεμπό (Vincent Callebaut), οι οποίες θα επιπλέουν στα λιμάνια γύρω από τις μεγάλες πόλεις, απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακα που αυτές παράγουν και λειτουργώντας όπως ακριβώς ένα δάσος.

Σχεδιάστηκαν για να μοιάζουν με νούφαρο και θα είναι μία πόλη με μηδενική εκπομπή ρύπων στον ωκεανό.

Μέσα από μια σειρά τεχνολογιών όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, η παλιρροϊκή ενέργεια και ηχρήση βιομάζας, θα παράγουν τη δική τους ενέργεια και θα επεξεργάζονται το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα απορροφώντας το στο κέλυφος από τιτάνιο που θα διαθέτουν.

Κάθε μία από αυτές τις πλωτές πόλεις θα χωράνε 50.000 κατοίκους και θα περιλαμβάνουν έναν τεχνητό βιότοπο, με τεχνητή λίμνη και τρεις κορυφογραμμές που θα δημιουργούν ένα ποικίλο περιβάλλον για τους κατοίκους.

Το έργο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί συμβεί σύντομα, αλλά αποτελεί το πιο αισιόδοξο και φιλόδοξο σχέδιο για τη σωτηρία του πλανήτη και τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Δείτε τα σχέδια για την κατασκευή των πλωτών πόλεων:

radar.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα