VIDEO: Έσβησε ο Ρώσος γίγαντας!

06:51 7/1/2012 - Πηγή: 24wro

Η φύση τον προίκισε αφού έβλεπε τον κόσμο από τα 239 (!) εκατοστά...

Ο ίδιος εκμεταλλεύθηκε άριστα αυτό το δώρο αφού ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μπάσκετ. Και πως θα μπορούσε να μην ασχοληθεί, θα μπορούσε να αναρωτηθεί (φυσιολογικά) κανείς.
Ο λόγος για τον Αλεξάντερ Σιζονένκο, τον Ρώσο γίγαντα, ο οποίος χθες σε ηλικία 52 ετών άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αγίας Πετρούπολης, στο οποίο και νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο Σιζονένκο γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ζαπορίζια (Ουκρανία, πρώην Σοβιετική Ένωση) στις 27 Ιουλίου 1959 και αποτελεί, ίσως, τον
ψηλότερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, ενώ το όνομά του έχει γραφτεί και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο το 1991!

Το ύψος του, όμως, του δημιουργούσε και επακόλουθα προβλήματα αφού η μετακινήσεις του μετατρέπονταν σε… ταλαιπωρία για τον ίδιο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του φόρεσε κατά σειρά τη φανέλα των Σπαρτάκ Λένινγκραντ (νυν Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης, 1976-1978), Στρόιτελ Κουμπίσεβ (1979-1986), ενώ αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια με την εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης. Ο ίδιος "φεύγοντας" άφησε πίσω του τον 17 ετών υιό του, επίσης Αλεξάντερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα