Το 1983 γεννήθηκε ο πρόγονος του... iPhone

03:37 7/1/2012 - Πηγή: 24wro

H πρώτη οθόνη αφής της Apple τεχνικά δεν εμφανίστηκε το 2007 με το λανσάρισμα του...

iPhone, αλλά η εταιρεία είχε σχεδιάσει ως φαίνεται ένα πρωτότυπο σταθερού τηλεφώνου με οθόνη αφής από την δεκαετία του 1980.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον concept που πιθανότατα οδήγησε στην γέννηση και την ανάπτυξη του iPhone. Η ημερομηνία σύλληψης της ολόλευκης συσκευής τοποθετείται το έτος 1983.
Διέθετε γραφίδα για την αλληλεπίδραση με την ενσωματωμένη οθόνη και όπως θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε από τη φωτογραφία, πιθανότατα είχε σχεδιαστεί και για την διεκπεραίωση απλών λογιστικών εργασιών, όπως την πληρωμή λογαριασμών μέσω τηλεφώνου, ενδεχομένως με τη χρήση μόντεμ.

Το πρωτότυπο τηλέφωνο δεν τα κατάφερε να βγει ποτέ στην παραγωγή, ενώ υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε από τον Harmtut Esslinger. Ο Γερμανο-αμερικανικής καταγωγής Esslinger είναι ο άνθρωπος πίσω από το Apple IIc, την πρώτη απόπειρα της εταιρείας για έναν φορητό υπολογιστή. Ο σχεδιασμός του εν λόγω τηλεφώνου αφής του 1983 κινείται στα πλαίσια της αισθητικής που χαρακτήριζαν την εταιρεία την εποχή εκείνη. Ο Hartmut Esslinger αργότερα προχώρησε στην ίδρυση της δικής τουεταιρείαςτης Frogdesign.
Keywords
Τυχαία Θέματα