The Economist: Η Ευρώπη θέλει μεγαλύτερη ελληνική λιτότητα

19:20 14/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η κρίση χρέους της Ευρώπης θα συμπληρώσει ένα χρόνο "ζωής"… όμως η λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ο σχολιαστής, Ματ Ιγκλέσιας αναλύει στο περιοδικό Economist την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Ιγκλέσιας αναφέρει πως “διαβάζω συνέχεια δημοσιεύματα για την άμεση ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Είναι άκρως αληθινό το γεγονός ότι η Ευρώπη μπορεί να συνεχίσει χωρίς να αναδιαρθρώσει κανένα χρέος, με συνέπεια η Ελλάδα να αποκοπεί από τις αγορές.”

“Αλλά αν τα ευρωπαϊκά ιδρύματα έχουν την πρόθεση να δώσουν στην Ελλάδα τα λεφτά που χρειάζεται για να καλύψει τα δάνεια, τότε δεν έχει σχέση τι ισχύει στις αγορές.”

"Το ζήτημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι η Ευρώπη δεν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα, καθώς και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, για πάντα. Η κυβέρνηση της Γερμανίας, αντιμετωπίζει ολοένα και αυξανόμενες δυσκολίες στο να πείσει το κοινοβούλιο της χώρας ότι οι εγγυήσεις πρέπει να συνεχιστούν."

Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εξέλθει στις αγορές το 2012, ούτε καν το 2013. Η Ευρώπη θέλει ακόμα περισσότερη “Ελληνική λιτότητα". Θέλει οι αξιωματούχοι της να ελέγχουν τα ελληνικά υπουργεία, ενώ θέλει μαζική και γρήγορη δομική αλλαγή της ελληνικής οικονομίας.”
Στο τέλος διερωτάται ο Ιγκλέσιας “θα μπορέσουν να τα δεχτούν όλα αυτά οι Έλληνες;”
Keywords
Τυχαία Θέματα