Tα Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

13:20 17/7/2011 - Πηγή: 24wro
Οι συνέπειες μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας και το σχέδιο διάσωσης για Ελλάδα...
και ευρώ ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη είναι οι βασικοί τίτλοι των πρωτοσέλιδων του σημερινού κυριακάτικου Τύπου.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: «Το τελικό σχέδιο των ξένων τραπεζών για την Ελλάδα.
Η απόρρητη εισήγηση στη συνάντηση Ρώμης για το χρέος».
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μια συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση, που στηρίζεται σε τρεις πυλώνες και δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές εν όψει και της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη, φαίνεται ότι "κυοφόρησε" η συνάντηση της Ρώμης μεταξύ των Ευρωπαίων τραπεζιτών, όπου συζητείται η συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: «Ποιοι και γιατί αμφισβητούν τους Αγιορείτες Γέροντες.
Η εφημερίδα γράφει ότι "Ενοχλεί η συγκριτιστική θεολογία ο βίος και η διδασκαλία των σύγχρονων "ζωντανών οργανισμών " της εκκλησιαστικής ζωής. Στο στόχαστρο σημαντικές αγιορείτικες μορφές, όπως ο Πορφύριος, ο π. Παΐσιος, ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: «Τα συν και τα πλην για ασφαλισμένους μετά το 1993»
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Αυξημένα είναι τα όρια συνταξιοδότησης για τους νέους ασφαλισμένους, δηλαδή για όσους άρχισαν να εργάζονται για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουρίου 1993".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Συνασπισμός εξουσίας με τις ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις".
Σύμφωνα με την εφημερίδα " Απέναντι στην κατάρρευση του δικομματισμού πρέπει να συγκροτηθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: "Ενας συνασπισμός εξουσίας βασισμένος στην τεράστια δυναμική των κοινωνικών αντιστάσεων, που θα συσπειρώσει ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ανένδοτοι στον αγώνα για να φύγει η κυβέρνηση. Κλίμα συσπείρωσης στην 4η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Εμείς αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι θα είμαστε ανένδοτοι, θα κηρύξουμε ανένδοτο αγώνα μέχρι να φύγει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην 4η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανευθυνότητα οι πρόωρες εκλογές. Γ. Παπανδρέου στην "Κ": Ωρα να ξυπνήσει η Ευρώπη- Θα χτυπηθούν αλύπητα όσοι παρανομούν".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "Οσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις. Η χώρα δίνει κρίσιμη μάχη και καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία "ανεύθυνη στάση".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η έκθεση του ΔΝΤ "καίει " τις τράπεζες".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Εφιαλτικές παρενέργειες στο τραπεζικό σύστημα της χώρας θα έχει ενδεχόμενη "βύθιση" της αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων σε κατηγορία "επιλεκτικής χρεοκοπίας", αν η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφασίσει τελικά να εμπλέξει τους ιδιώτες πιστωτές στο νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας,προειδοποιεί το ΔΝΤ".

Κυριακάτικη
Keywords
Τυχαία Θέματα