SOS στέλνουν στον Πρωθυπουργό

10:54 24/4/2012 - Πηγή: 24wro
Το ΤΕΕ καλεί τον Πρωθυπουργό να παρέμβει υπέρ της πραγματικής οικονομίας, με τον...
πρόεδρο του να στέλνει δύο επιστολές, μία προς τον Λουκά Παπαδήμο και την άλλη προς τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη.

Σε παρέμβαση υπέρ της πραγματικής οικονομίας για την έξοδο της χώρας από την βαθιά ύφεση και την οικονομική κρίση που αποκτά χαρατηριστικά μονιμότητας,
με οδυνηρές συνέπειες για το σύνολο των πολιτών, προχώρησε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

Χωρίς ύπαρξη συγκεκριμένων όρων, και όχι προφορικών δεσμεύσεων για χρηματοδότηση των δημόσιων έργων, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος δεν θα βγάλει τη χώρα από την ύφεση τονίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης.

Με δυο επιστολές, η μια προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και η άλλη προς τον υπουργό Μάκη Βορίδη, τους καλεί να παρέμβουν άμεσα και να λύσουν τον “γόρδιο δεσμό” της απραξίας, αναβλητικότητας και ανυπαρξίας στρατηγικού σχεδίου στον τομέα των δημόσιων υποδομών, των μόνων, όπως τονίζει, που μπορούν να έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα στο σύνολο της οικονομίας και ταυτόχρονα να διασφαλίσουν ότι θα επανακάμψει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Ο χρόνος που επέλεξε για την διπλή παρέμβαση ο Πρόεδρος του ΤΕΕ δεν είναι τυχαίος.
Επιθυμία του τεχνικού κόσμου είναι να καταστήσει φανερό προς κάθε κατεύθυνση πως η προεκλογική περίοδος δεν μπορεί να αναστέλει, και μάλιστα εν μέσω των δεινών συνθήκών που έχουν διαμορφωθεί, κάθε προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

“Ο κίνδυνος της χρηματοδότησης του τραπεζικού συστήματος, μέσω δημόσιου δανεισμού, χωρίς και αυτή τη φορά να τεθούν συγκεκριμένοι όροι και χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, είναι ορατός” τονίζει στην επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, επισημαίνοντας ότι ”η δραματική κατάσταση του τεχνικού κόσμου, με γνωστές συνέπειες για όλη την ελληνική οικονομία και για όλη την ελληνική κοινωνία, σε λίγο δεν θα μπορεί να αναστραφεί”.

Ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζει πως “είναι προφανές ότι οι προτεραιότητες ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος δεν συνάδουν με τη χρηματοδότηση δράσεων, όπως οι δημόσιες υποδομές, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ίδρυση ή η επέκταση σύγχρονων μεταποιητικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων, που χρειάζονται αρκετά χρόνια, για να αποσβεστούν οι επενδύσεις και να έχουν κερδοφορία”, υπενθυμίζοντας στον κ. Παπαδήμο ότι “όσοι έχουν κληθεί, από οποιαδήποτε θέση, να εισφέρουν στην προσπάθεια του ελληνικού λαού και της χώρας, έχουν και τη μεγάλη ιστορική ευθύνη των επιλογών τους” για να καταλήξει: “Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι λύσεις που θα προωθήσετε θα εξετάζουν πολύπλευρα και αποτελεσματικά τις δυσκολότερες στιγμές της μεταπολεμικής Ελλάδας”.

Στην επιστολή του προς τον Μάκη Βορίδη ο Πρόεδρος του ΤΕΕ επισημαίνει την “άθλια κατάσταση του τεχνικού κόσμου” υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι “διανύοντας τον πέμπτο χρόνο ύφεσης, δυστυχώς διαπιστώνουμε, για μια ακόμη φορά, ότι και αυτά που μπορούσαν να γίνουν δεν
Keywords
Τυχαία Θέματα