PEN: Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα από όσα πιστεύει κανείς

13:02 14/8/2012 - Πηγή: 24wro

Τα βήματα που έχουν γίνει στις χώρες της Ευρωζώνης αναφέρει, σε άρθρο του στην Wall Street Journal...
που φέρει τον τίτλο «Πώς θα χτίσουμε την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση 2.0», ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν.

Εξηγώντας ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο ο κ. Ρεν αναφέρει συγκεκριμένα για την Ελλάδα ότι έχουν γίνει περισσότερα από όσα συχνά πιστεύει κανείς, ενώ αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, απολαμβάνει ισχυρής κοινοβουλευτικής
στήριξης.

Ο Φινλανδός αξιωματούχος ανακοινώνει επίσης στο άρθρο του ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος Οδικός Χάρτης για ένα ισχυρότερο ευρώ.

«Η Επιτροπή θα παρουσιάσει την πρότασή της για το μηχανισμό διάσωσης των τραπεζών, στον οποίο θα έχει συμμετοχή και η ΕΚΤ. Μόλις αυτός ο μηχανισμός δημιουργηθεί, ο ESM θα έχει πλέον τη δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα είναι απαραίτητα για αυτό το σκοπό δεν θα επιβαρύνουν το χρέος χωρών που ήδη βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές» αναφέρει παράλληλα στο άρθρο του ο κ. Ρεν.

Τέλος, μιλώντας για τις επιθέσεις που κατά καιρούς εκτοξεύονται από τις ΗΠΑ σχετικά με τον τρόπο που η ΕΕ αντιμετωπίζει την κρίση χρέους δηλώνει: «Ας μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο. Ας εργαστούμε μαζί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να βγούμε ισχυρότεροι και με πιο βιώσιμη περπατησιά από την κρίση».

topontiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα