«Oχι» στον Νγκουεμό!

14:20 24/4/2011 - Πηγή: 24wro
O Landry Joel Tsafack N'Guémo γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1985...
Από μικρός ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής και έτσι από νεαρή ηλικία έπαιζε σε διάφορα τσικό ομάδων της περιοχής που μεγάλωσε (Τζχανγκ) πριν μετακομίσει στην πρωτεύουσα του Καμερούν (Γιαουντέ) σε ηλικία 13 ετών.

Εκεί, μόλις 2 χρόνια μετά, τον είδαν οι σκάουτερ της Νανσί και του πρότειναν να πάει στη Γαλλία μαζί τους. Εννοείται ότι για τον Νγκουέμο ήταν σαν να κέρδισε το ΤΖΟΚΕΡ,
καθώς δεν μπορεί να πεί κανείς ότι υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας για τους νέους στο Καμερούν !

Ο Νγκουέμο έπαιζε στις μικρές ομάδες της Νανσί μέχρι που στις 19/8/2005 σε ηλικία 19 ετών, ντεμπούταρε ως αλλαγή σε αγώνα κόντρα στη Λυών. Περίπου 1 μήνα μετά είχε και την πρώτη του παρουσία σε αρχική εντεκάδα σε αγώνα κόντρα στη Τρουά.

Το πρώτο του γκολ το πέτυχε στις 31/01/2009 σε αγώνα με τη Χάβρη εκτός έδρας ! Μάλιστα, ήταν αρκετά σημαντικό καθώς επιτεύχθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης και χάρισε την νίκη με 2-3 στην ομάδα του. Μπορείτε να δείτε τα στυγμιότυπα εκείνου του αγώνα, όπως και το γκολ του Νγκουέμο στο κάτωθι βίντεο:



To διάστημα αυτό έχει ήδη κληθεί στην εθνική του Καμερούν έχοντας παίξει σε αρκετούς αγώνες. Το καλοκαίρι του 2009 αποφασίζεται να δωθεί δανεικός στη Σέλτικ με οψιόν αγοράς. Μένει στους Κέλτες μια σεζόν, παίζει σχεδόν σε όλα τα ματς (τα περισσότερα βασικός), αλλά δεν ικανοποιεί ιδαιτέρως με τις εμφανίσεις του, η Σέλτικ δεν τα βρίσκει στο οικονομικό με την Νανσί για την αγοραπωλησία και έτσι ο Καμερουνέζος επιστρέφει στη βάση του, όπου συνεχίζει να είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ της μεσαίας γραμμής των Les Chardons !

Στη Γλασκώβη περισσότερο τον θυμούνται για αυτό το μαρκάρισμα πάνω στον Μπόιντ, παρά για κάτι άλλο:



TO ΠΟΡΙΣΜΑ ΜΟΥ:

Ο Νγκουέμο είναι ένας τρεχαλατζής βραχύσωμος κόφτης. Μπάλα της προκοπής δεν ξέρει, γκολ δεν βάζει, σπάνια «κουβαλάει» μπάλα, την πρώτη κεφαλιά (χρειάζεται λόγω θέσης) δεν την έχει, επομένως γιατί ο Ολυμπιακός (για τον οποίο ακούγεται) να μην ψαχτεί κάπου αλλού αφού έχει τα λεφτά;

Νομίζω ότι στη Σέλτικ φάνηκε ότι το παλικάρι δεν είναι για πολλά. Για μια Νανσί που θα είναι 10η στη Γαλλία είναι μια καλή λύση, αλλά για έναν Ολυμπιακό που θέλει να προχωρήσει στο τσάμπιονς λιγκ, νομίζω ότι ο Νγκουέμο δεν κάνει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ παίχτης, αλλά δεν είναι και για «πολλά», αφού όπως τόνισα παραπάνω έχει αρκετά μειονεκτήματα. Μπορεί να παίξει μόνο στη θέση του κόφτη  με επιτυχία και εκεί κάνει ό,τι και ο Ουρτάδο (δηλαδή απλά μαρκάρει και είναι ψιλομυρωδιάς από μπαλίτσα). 
theplayer 
Keywords
Τυχαία Θέματα