NBA: Αγεφύρωτο το χάσμα, άρχισε το ψαλίδισμα

08:51 11/10/2011 - Πηγή: 24wro
Την απόφαση να ακυρώσει τις πρώτες δύο εβδομάδες του νέου πρωταθλήματος στο ΝΒΑ...
που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει την 1η Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η λίγκα μετά την άκαρπη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα και την αδυναμία να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο, που είναι αδύνατο να γεφυρωθεί εγκαίρως. Οι διαφορές μας παραμένουν μεγάλες σε όλα τα ζητήματα», δήλωσε μετά την επτά και πλέον ωρών συνάντηση με την ένωση παικτών
τη Δευτέρα ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για ακύρωση ακόμη μεγαλύτερου μέρους της σεζόν, πιθανώς και ολόκληρης της περιόδου. «Ελπίζουμε να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά είμαστε πολύ μακριά σε όλα τα θέματα», πρόσθεσε. «Σίγουρα η ακύρωση μέρους του προγράμματος δεν είναι κάτι που ήθελε κανένας, αλλά δεν είμαστε ούτε καν κοντά σε κάποια συμφωνία με το ΝΒΑ που να είναι δίκαια για μας», τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης παικτών, Ντέρεκ Φίσερ.

Βασικό-αλλά όχι μοναδικό-σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο πλευρές αποτελεί ο καταμερισμός των εσόδων. Οι ιδιοκτήτες ζητούν από τους παίκτες να κατεβάσουν το μερίδιό τους επί των κερδών από 57% σε 50% και την ένωση των αθλητών να μη συζητά καν να πέσει κάτω από το 53%.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν ξανά το προσεχές διάστημα σε μία προσπάθεια να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία για το νέο ραντεβού. Ήδη πάντως με την ακύρωση των αγώνων μέχρι τουλάχιστον τις 14 Νοεμβρίου, η λίγκα θα χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κομισάριος Άνταμ Σίλβερ, την ώρα που ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης παικτών, Μπίλι Χάντερ, εκτίμησε πως οι αθλητές θα χάνουν συνολικά 350 εκατ. δολάρια για κάθε μήνα διάρκειας του lockout.


Keywords
Τυχαία Θέματα