Ν.ΣΑΡΚΟΖΙ: Έτοιμο το γαλλογερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα εώς το Νοέμβριο

08:31 11/10/2011 - Πηγή: 24wro
Το γαλλογερμανικό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θα κατατεθεί...
πριν τη σύνοδο κορυφής των G20 στις αρχές Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τον Αμερικανό ομόλογό του σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε νωρίτερα επικοινωνία και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν επίσης η κρίση χρέους που σοβεί στην Ευρωζώνη.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία «ο πρόεδρος Oμπάμα έδωσε την πλήρη στήριξη
του στη στρατηγική που καθορίστηκε από τη Γαλλία και τη Γερμανία για μια ολοκληρωμένη λύση η οποία θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη Ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας.

«Ο πρωθυπουργός Κάμερον και ο πρόεδρος Σαρκοζί συμφώνησαν με τον πρόεδρο ότι χρειάζεται αποφασιστική δράση για να επιλυθεί η κρίση χρέους και να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και εκτός της ζώνης του ευρώ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.


Keywords
Τυχαία Θέματα