Kυμαινόμενο το ύψος του επιτοκίου για το PSI

15:17 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Κυμαινόμενο ύψος επιτοκίου φέρεται ότι θα έχει η πρόταση για το PSI, σύμφωνα με τους Financial Times...
Πρόταση που φαίνεται πως γίνεται αποδεκτή από τους επενδυτές και αίρει το αδιέξοδο μεταξύ IIF και Τρόικας που οδήγησε στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, γράφει η βρετανική εφημερίδα, στην αρχή το επιτόκιο θα είναι 3% και όσο τα νέα
ομόλογα ωριμάζουν θα φθάσει στο 4.25%, ποσοστό που, όπως αποκαλύπτει στη βρετανική εφημερίδα μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας των δανειστών, θεωρείται “ικανοποιητικό για τις τράπεζες”. Αν ισχύσει η συγκεκριμένη πρόταση τότε το τελικό κούρεμα του χρέους, σε σημερινές τιμές, θα φθάσει το 68%, υπογραμμίζουν στους FT ειδικοί που παρακολουθούν εκ των έσω τις διαπραγματεύσεις. “Επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας” λέει στην ίδια εφημερίδα ένας από τους διαπραγματευτές, συμπληρώνει ωστόσο “ Ας μη βιαστούμε να ανακοινώσουμε ακόμα κάτι οριστικό όσο συνεχίζονται οι συνομιλίες”.
Ωστόσο, Έλληνας αξιωματούχος εκφράζει στους FT την εκτίμηση ότι το διοικητικό συμβούλιο του IIF θα έχει επικυρώσει τη συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας, άποψη που βρίσκει σύμφωνο και Έλληνα τραπεζίτη. Αυτό που μένει ακόμα ασαφές είναι κατά πόσο στη συμφωνία θα μετέχει το 100% των πιστωτών. Ένας μικρός, αλλά όχι αμελητέος αριθμός πιστωτών, γνωστοί ως “ομολογιούχοι βάσης”, θέτουν προσκόμματα στο κούρεμα ποντάροντας σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος, καθώς έχουν επενδύσει παράλληλα και σε ασφάλιστρα κινδύνου, CDS.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα