Kimi Raikkonen: Γρήγορος όπως πάντα

21:23 22/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ο απόηχος της είδησης της επιστροφής του Kimi Raikkonen στη Formula 1...
ηχεί ακόμα παρότι έχει περάσει σχεδόν 1 μήνας από την ανακοίνωση της Lotus (πρώην Renault) ότι από το 2012 θα τον εντάξει στο δυναμικό της. Ταυτόχρονα όμως με τους πανηγυρισμούς των φίλων του ήρθαν και οι αμφιβολίες των σκεπτικιστών τόσο για τη φόρμα του, καθώς έχει να μπει σε μονοθέσιο
δύο χρόνια, όσο και για το κίνητρό του. Σε αυτούς τους σκεπτικιστές προσπάθησε να απαντήσει ο Φινλανδός σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Αρχικά, ο Raikkonen μίλησε για τον αντίκτυπο της επιστροφής του και το καλό κλίμα που συνάντησε στη νέα του ομάδα: «Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα η αντίδραση του κόσμου και μαντεύω ότι πρέπει να τους έλειψα. Οι δύο επισκέψεις που έχω κάνει στο Enstone ήταν πολύ καλές. Η πρώτη, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή με έκανε να αντιληφθώ πόση υποστήριξη έχω εκεί. Η δεύτερη επίσκεψη, την προηγούμενη εβδομάδα, που έδωσε να καταλάβω ότι αυτή η ομάδα δεν έγινε πρωταθλήτρια κατά τύχη. Επίσης, είδα όλη την επένδυση που έκαναν πρόσφατα: νέο κτίριο για τον προσομοιωτή, αναβάθμιση στο CFD και αεροδυναμική σήραγγα σε κλίμακα 60%. Αυτό μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη σεζόν που έρχεται».

Ο Raikkonen είπε ότι δεν θα είναι καθόλου δύσκολο για εκείνον να επιστρέψει στη Formula 1: «Πριν από τις δύο χρονιές που έκανα ράλι, έτρεξα σε 9 σεζόν, 157 αγώνες και πήρα 18 νίκες στη Formula 1. Ξέρω πολύ καλά το σπορ. Στα ράλι και μετά στο NASCAR υπήρχαν πολλά νέα πράγματα να μάθω αλλά με την F1 νιώθω ότι επιστρέφω σπίτι μου. Ανυπομονώ να ξαναβρεθώ πίσω από το τιμόνι».

Στη συνέχεια μίλησε για κίνητρο και για ταχύτητα: «Έχω το μεγαλύτερο κίνητρο που είχα ποτέ και δεν νομίζω ότι έχω χάσει την ταχύτητά μου. Να μάθω τα ελαστικά θα είναι φυσικά το δυσκολότερο αλλά στην πραγματικότητα δεν ανησυχώ καθόλου. Αν και οι κανονισμοί δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολύ, πολλά πράγματα θα χρειαστεί να ξανασχεδιαστούν. Ως αποτέλεσμα, τα μονοθέσια θα είναι αρκετά διαφορετικά του χρόνου. Η ισορροπία δυνάμεων μπορεί να αλλάξει και αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρον».

Ο Φινλανδός είπε επίσης ότι θα έχει την ευκαιρία να κάνει δοκιμές με ένα παλιότερο μονοθέσιο τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του: «Δεν θα κάνουμε δοκιμές με το μονοθέσιο μέχρι τον Φεβρουάριο και η αναμονή είναι μεγάλη. Ωστόσο, θα μπορέσω να μπω σε μονοθέσιο ηλικίας δύο ετών τον Ιανουάριο. Φυσικά θα υπάρχει η συνηθισμένη προπόνηση, αλλά επίσης θα προσπαθήσω να μάθω καλύτερα την ομάδα και να καταλάβω όλες τις αλλαγές που έγιναν όσο έλειπα».
Keywords
Τυχαία Θέματα