IIF: Κοντά σε συμφωνία για το PSI

12:12 21/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η συμφωνία για την ανταλλαγή... ομολόγων με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους που διακρατούν πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το IIF καλώντας όλες τις πλευρές να δράσουν «αποφασιστικά» ώστε να οριστικοποιηθεί.
"Τα στοιχεία μιας χωρίς προηγούμενο εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απομείωση του χρέους--Private Sector Involvement, PSI αρχίζουν να μπαίνουν
στη θέση τους", ανέφερε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, που εκπροσωπεί τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, σε ανακοίνωσή του η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του εκπροσώπου του κ. Τσαρλς Νταλάρα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στην Αθήνα, που διήρκεσε από τις 20:00 χθες έως και λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα.
Το IIF αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η συμφωνία θα συμβάλλει στην "οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία", όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Ωστόσο οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα