Πολιτική εμπλοκή για την ΕΛΣΤΑΤ μετά τους όρκους πίστης

10:51 21/1/2012 - Πηγή: 24wro
Συνθήκες πολιτικής περιπλοκής δημιουργεί η διαβίβαση στη Βουλή με το αίτημα διερεύνησης...
τυχόν ποινικών ευθυνών των κκ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, του φακέλου της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009.

Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγ. Πεπόνη και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις
από τα πολιτικά κόμματα, ενώ η ΝΔ έσπευσε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την εξέλιξη, ζητώντας την απομάκρυνση από την κυβέρνηση των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων.

Η τροπή που παίρνει η υπόθεση δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών, η απάντηση στα οποία θα κρίνει εν πολλοίς τις πολιτικές εξελίξεις του προσεχούς διαστήματος.

Ενα από τα βασικά ζητήματα είναι η ουσία της υπόθεσης και τα πραγματικά περιστατικά, από τα οποία θα κριθεί η περαιτέρω διερεύνηση και οι εξελίξεις.

Κρίσιμη παράμετρος παραμένει όμως και η στάση που θα τηρήσει η ΝΔ και το κατά πόσον θα επιμείνει πολιτικά στο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ΝΔ, δεν υπάρχει πάντως αυτήν την χρονική στιγμή καμία διάθεση να προκληθούν προβλήματα στην κυβέρνηση συνεργασίας και προσωπικά στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, τη στήριξη προς τον οποίο επαναβεβαίωσε προ διημέρου ο ίδιος ο κ. Α. Σαμαράς.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει συγκεκριμένη αποστολή και σκοπό και δεν έχουμε καμία διάθεση να την υπονομεύσουμε. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, τα οποία δεν μπορούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση», σχολίαζαν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Για την ΝΔ η υπόθεση αυτή μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει προεκλογικό όπλο και γι' αυτό έσπευσαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά να διαρρεύσουν λίγο πριν την έναρξη των δελτίων των 8 της Παρασκευής το εξής μήνυμα: «μέχρις ότου διαλευκανθεί η υπόθεση, όσοι εμπλέκονται σε αυτήν δεν μπορεί να έχουν κυβερνητικές θέσεις». Με αυτόν τον τρόπο αξίωναν εμμέσως την παραίτηση κυρίως του κ. Παπακωνσταντίνου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδη.

Παράλληλα, από την ΝΔ υπενθύμιζαν τις συχνές αναφορές του κ. Σαμαρά στην αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος, ενώ έλεγαν με νόημα ότι η μόνη εξεταστική που θα προτείνει η ΝΔ εφόσον γίνει κυβέρνηση θα είναι αυτή για την Οικονομία και το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα