Facebook: Το κυνήγι των hackers και των spammers

12:06 17/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το τσουνάμι των πορνογραφικών και βίαιων εικόνων που πλημμύρησε...
τις τελευταίες μέρες το Facebook έφερε στην επιφάνεια μια πλευρά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που οι χρήστες του δεν είχαν σκεφτεί: Το Facebook είναι το πιο αξιοζήλευτο «βραβείο» για τους hackers, αναφέρει σε αναλυτικό ρεπορτάζ του το CNN.
«Είναι
πολύ δύσκολο να πούμε κατά πόσο κάνουν καλή δουλειά όσον αφορά στην αντιμετώπιση των spam γιατί έχουν έναν τεράστιο στόχο στην πλάτη λόγω των πολυάριθμων χρηστών. Το όνειρo του κάθε spammer είναι να 'πιάσει' τους χρήστες του Facebook», τονίζει ο Chester Wisniewski, αναλυτής της εταιρείας Sophos που αναπτύσσει λογισμικά προστασίας από ιούς.
Στην πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε ο «γίγαντας» του Διαδικτύου, οι χρήστες ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες σκληρού πορνό και ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες από celebrities σε άσεμνες πόζες, πέφτοντας στην «παγίδα» και διαδίδοντας άθελά τους το κακόβουλο λογισμικό.
Πολλοί ήταν αυτοί που εξοργίστηκαν από το γεγονός πως το πορνό βρήκε τρόπο να εισβάλει στο Facebook. Από τη μία, οι ακατάλληλες εικόνες εγείρουν ζητήματα για το κατά πόσο μπορεί το social media site να εμποδίσει τα spam. Από την άλλη, οι χρήστες εξεπλάγησαν με το γεγονός, όμως αν αυτό συνέβαινε στα e-mail τους, κανείς δεν θα νοιαζόταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN.
Λιγότερο από το 4% του περιεχομένου στο Facebook είναι spam, λένε οι υπεύθυνοι της δημοφιλούς ιστοσελίδας, ενώ όπως αναφέρει το mashable.com το αντίστοιχο ποσοστό στα e-mail αγγίζει το 89%.
Το Facebook βρίσκεται σε έναν συνεχή αγώνα έτσι ώστε να προστατέψει τους χρήστες τους. «Πιστεύουμε πως η μάχη για την ασφάλεια χρειάζεται μια πιο πολύπλευρη προσέγγιση. Εκτός από την αφοσιωμένη ομάδα μας, το Facebook συνεργάζεται και με ειδικούς πάνω στην ασφάλεια οι οποίοι εστιάζουν στην ακεραιότητα του site. Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στις επιθέσεις spam», τονίζει ο Andrew Noyes, εκπρόσωπος του Facebook ενώ προσέθεσε πως έχουν εντοπιστεί οι υπεύθυνοι για την πρόσφατη επίθεση.
mediagate.gr 


Keywords
Τυχαία Θέματα