Eπίταξη των απορριμματοφόρων για τα σκουπίδια χωρίς... ατομικά φύλλα

03:55 20/10/2011 - Πηγή: 24wro

Αλαλούμ επικρατεί με την επιστράτευση των εργαζομένων στους δήμους...



Η κυβέρνηση προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των οδηγών των απορριμματοφόρων και στην επίταξη των οχημάτων την Τρίτη το πρωί, ωστόσο τα σκουπίδια παραμένουν ακόμη στους δρόμους.
Τα ατομικά φύλλα της επιστράτευσης δεν είχαν επιδοθεί
έως αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ δεν έχουν επιστρατευθεί οι εργάτες που κάνουν την αποκομιδή.

Συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ δήλωναν έτοιμοι να πειθαρχήσουν, από τη στιγμή που θα έπαιρναν στα χέρια τους τις ατομικές προσκλήσεις, και προσέθεταν ότι στην περίπτωση που η απεργία κηρυχθεί παράνομη, οι εργάτες της αποκομιδής, καλύπτονται από την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ώστε να συνεχίσουν να απεργούν και το επόμενο 48ωρο.

Σε αυτή την περίπτωση οι οδηγοί θα κινούνται μεν στους δρόμους της Αττικής, αλλά χωρίς εργάτες και ως εκ τούτου χωρίς να μαζεύουν σκουπίδια.

Παράλληλα, παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ωστόσο η απόφαση αυτή, η οποία εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, αφορούσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Και αυτό γιατί η σημερινή και η αυριανή απεργία τους καλύπτεται από την ΑΔΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ, πανικό και σκοπιμότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, και προειδοποίησε ότι η σύγκρουση θα είναι καθολική σε περίπτωση που η διαχείριση των σκουπιδιών δοθεί σε ιδιώτες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Χαρίσης ανέφερε ότι υπάρχουν εργολαβικά συμφέροντα  και οργανωμένο σχέδιο πίσω από την αποκομιδή και τη διαχείριση των σκουπιδιών και υποστήριξε ότι τα εργοστάσια που ετοιμάζονται ενταφιάζουν κάθε σχέδιο σωστής διαχείσισης.

Ερωτηθείς για την επιστράτευση των οδηγών, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκτίμησε ότι στην πράξη θα καταρρεύσει και εκτίμησε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αποκομιδή των σκουπιδιών σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι αναγκαστούν να δουλέψουν.


Keywords
Τυχαία Θέματα