CNN: Τα προβλήματα της επιστροφής στη δραχμή

22:08 23/5/2012 - Πηγή: 24wro
Στραμμένα στην χώρα μας φαίνεται... πως θα είναι για αρκετό καιρό ακόμα τα βλέμματα των μεγαλύτερων ενημερωτικών μέσων παγκοσμίως. Αυτή την φορά το CNN εκφράζει... φόβους για το μέλλον της Ελλάδας και αναφέρεται και στον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο:

«Η πιο πρόσφατη αναταραχή στην Ευρώπη προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την Ελλάδα,
όπου η κρίση του χρέους ξεκίνησε σχεδόν πριν από τρία χρόνια. Η Αθήνα βρίσκεται στη μέση του πολιτικού χάους μετά τις εκλογές που έγιναν νωρίτερα αυτό το μήνα και απέτυχαν να καταλήξουν σε σαφή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια δεύτερη εκλογή.

Η έλλειψη ηγεσίας έχει προκαλέσει φόβους ότι η Ελλάδα μπορεί κάποτε να είναι και πάλι σε κίνδυνο αθέτησης του χρέους της, παρά την ιστορική αναδιάρθρωση και τις δύο διασώσεις.
Παράλληλα, οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες αναλήψεις από τις τράπεζες του έθνους -προκαλώντας ανησυχίες ότι η χώρα θα αναγκαστεί να βγει από την ευρωζώνη από μια τραπεζική κρίση, ακόμη και πριν η κυβέρνησή της ξεμείνει από μετρητά.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν επίσης ανησυχούν για την Ισπανία, όπου η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα πιάσει τον προϋπολογισμό που στόχευε φέτος. Η Ισπανία επίσης αγωνίζεται για τον καθαρισμό του τραπεζικού τομέα, καθώς η οικονομία της χώρας έχει διολισθήσει σε ύφεση και η ανεργία έχει εκτοξευθεί.»
Keywords
Τυχαία Θέματα