CNN: Η Ελλάδα «μόλυνε» την ευρωπαϊκή αγορά

15:55 16/7/2011 - Πηγή: 24wro
Η κρίση χρέους που χτύπησε την Ιταλία ανησυχεί περισσότερο…
τους επενδυτές από ότι αυτό της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, επισημαίνει το περιοδικό ΤΙΜΕ, ενώ το CNN ρίχνει το «μπαλάκι» στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα «μόλυνε» την αγορά στην ΕΕ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN
«το κόστος δανεισμού της Ιταλίας έχει εκτοξευθεί στα ύψη, σε συνδυασμό μάλιστα με την «μόλυνση της αγοράς από την Ελλάδα» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναγκάστηκε να κάνει έκκληση για εθνική ενότητα και "θυσίες" για αντιμετωπιστεί η κρίση του χρέους της χώρας».
Από την άλλη το περιοδικό ΤΙΜΕ με άρθρο του για την Ιταλία αναφέρει: «Ξεχάστε την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τώρα η Ιταλία». Οι ευρωπαϊκές αγορές ανησυχούν πως η Ιταλία θα οδηγήσει στην καταστροφή της Ευρωζώνη και θα αρχίζει να γκρεμίζεται η οικονομία της μίας χώρας μετά την άλλη, σαν ντόμινο.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό «η μεγάλη πληγή της Ευρωζώνης είναι η Ελλάδα, που δεν καταλαβαίνει κανείς τι πρέπει να γίνει στην περίπτωσή της. Οι ηγέτες της Ευρώπης, Γερμανοί και Γάλλοι, βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, καθώς βρίσκονται στην αναμονή για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας».
Σε αυτό το «παιχνίδι» κάποιοι δεν είναι πρόθυμοι να «παίξουν» γράφει χαρακτηριστικά το ΤΙΜΕ. Η Ελλάδα έχει ήδη ντυθεί με το «πέπλο» της χρεοκοπίας, η ΕΕ προσπαθεί να συνεννοηθεί με τις τράπεζες, ενώ οι επενδυτές κοιτούν το όλο σκηνικό φοβισμένοι…
Όπως γράφει ο συντάκτης αυτή την στιγμή «πετούν πολλές μπάλες πάνω από τον αέρα της Ευρωζώνης, αλλά ένα είναι σίγουρο.
Πως η Ιταλία είναι η 3η μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη και ένα είναι μεγαλύτερος παίκτης απ’ ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία».
Κι όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η Ιταλία είναι εκείνη που τραβάει το ενδιαφέρον και την ανησυχία των επενδυτών.

newscode
Keywords
Τυχαία Θέματα