Aνάστατοι εκπαιδευτικοί και μαθητές στη Μεταμόρφωση

17:43 6/3/2012 - Πηγή: 24wro
Μπαράζ διαρρήξεων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ...στα σχολεία του Δήμου Μεταμόρφωσης προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και μαθητές που αισθάνονται πλέον απροστάτευτοι.

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία της περιοχής γίνονται στόχος αγνώστων που εισβάλλουν σ’ αυτά αφαιρώντας τους υπολογιστές και όλον τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους. Οι δράστες μάλιστα δεν διστάζουν να εισβάλλουν στο ίδιο σχολείο δύο ή ακόμη και
τρεις φορές προκειμένου να πετύχουν τα σχέδιά τους. Κόβοντας τα κάγκελα των παραθύρων τις νύχτες καταφέρνουν να μπουν στα σχολεία για να κλέψουν υπολογιστές, μικροφωνικές συσκευές, κασετόφωνα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία είναι απαραίτητα για το μάθημα.

Σε μία τόσο δύσκολη εξάλλου συγκυρία είναι αμφίβολο εάν ο εξοπλισμός αυτός θα μπορέσει να αποκτηθεί και πάλι. Τον τελευταίο μήνα το φαινόμενο των διαρρήξεων σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Μεταμόρφωσης παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση, σκορπώντας το φόβο ιδιαίτερα στους μαθητές ότι την επόμενη ημέρα θα μπουν στο σχολείο τους και θα το βρουν άδειο. Την ίδια αγωνία όμως εκφράζουν εκπαιδευτικοί και γονείς που καταγγέλλουν πως τα σχολεία είναι αφύλακτα, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλους τους αρμοδίους. Ζητούν εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση για να προστατευτούν τα σχολεία από το φαινόμενο των καθημερινών πλέον διαρρήξεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα