3+1 μια πρωτοβουλίες για την τόνωση της ανάπτυξης και της ρευστότητας

10:13 16/3/2012 - Πηγή: 24wro
Τον υπέρ πάντων αγώνα για τη στήριξη της ανάπτυξης στην Ελλάδα θα δώσει στο αμέσως...
προσεχές διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο, σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Το σχέδιο, το οποίο έχει εκπονηθεί προβλέπει την έλευση όσο το δυνατόν περισσότερων κεφαλαίων από την Ευρώπη, με προνομιακούς όρους κι ενίοτε με διευκολύνσεις που δεν έχουν ξαναγίνει επί ελληνικού εδάφους.Για το σκοπό αυτό στο ΥΠΑΝ
ετοιμάζονται να αναλάβουν μια σειρά πρωτοβουλιών, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να τονωθούν οι προσπάθειες ανάπτυξης της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο θα προχωρήσει στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου (είχε προετοιμασθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του) για τη δημιουργία ενός περισσότερο φιλικού περιβάλλοντος για όσους θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα προχωρήσει στη διάθεση δανείων ύψους τουλάχιστον 1 δισ. Ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν κυρίως προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, ενώ σε συνεργασία με τις τράπεζες, εδώ, θα γίνει μια προσπάθεια να «ανοίξουν» κάποια από τα κονδύλια που παραμένουν παγωμένα, μέσω εγγυήσεων που θα παράσχει το ελληνικό δημόσιο.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο ΥΠΑΝ θα εγκατασταθούν ειδικοί σύμβουλοι από την ΕΕ, οι οποίοι, έχοντας τη σχετική εμπειρία, θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν και στην Ελλάδα μια σειρά από επιτυχημένα αναπτυξιακά μοντέλα που έχουν εφαρμοσθεί σε τρίτες χώρες, όπως, για παράδειγμα, η Ολλανδία, που εκτιμάται ότι βρίσκεται πιο κοντά προς τα ελληνικά δεδομένα, απ οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, ως προς αυτό το κομμάτι. Ο στόχος είναι όλα αυτά να έχουν ενεργοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα