Πως βάζουμε σωστά αντηλιακή κρέμα στα παιδιά;

15:14 3/6/2017 - Πηγή: Ntynomai

Κάθε χρόνο διαβάζουμε πολλά άρθρα που τονίζουν το πόσο σημαντική είναι η σωστή αντηλιακή προστασία στα παιδιά. Πλέον ο ήλιος είναι άκρως επικίνδυνος για πολλές δερματικές παθήσεις, ειδικά στις μικρές ηλικίες επιβάλλεται η σωστή χρήση αντηλιακού, όχι μόνο κάθε φορά που πηγαίνουμε στην παραλία αλλά και στις βόλτες μας, στην παιδική χαρά ή όπου αλλού, κάτι που δεν το συνηθίζουν πολλές μητέρες αλλά κρίνεται πλέον απαραίτητο. Επίσης προτιμήστε αντηλιακά που είναι αδιάβροχα -ειδικά για τα πιο μεγάλα παιδιά που παίζουν με τις ώρες στη θάλασσα- και με υψηλό δείκτη προστασίας. Πριν ξεκινήσουμε ειδικά

για την παραλία πρέπει να το απλώσουμε πολύ καλά. Έπειτα ανά δύο ώρες είναι καλό να επαναλάβουμε την επάλειψη. Επίσης συχνά παραλείπουμε να απλώνουμε το αντηλιακό σε μέρη όπως είναι τα αυτιά ή οι πατούσες και όμως χρειάζεται ειδικά για τα πολύ μικρά παιδιά. Εννοείται πως μετά το μπάνιο και μετά από καλό σκούπισμα πρέπει να βάλουμε πάλι αντηλιακό.

Τι πρέπει να προσέξουμε:

Το αντηλιακό να είναι κατάλληλο για παιδιά.Να κοιτάμε την ημερομηνία λήξης του.Να φοράμε πάντα λευκό μπλουζάκι στα παιδιά ειδικά σε μικρή ηλικία. Να μην ξεχνάμε ποτέ το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου. Να βάζουμε αντηλιακό αν πρόκειται να μετακινηθούμε με το παιδί μας ακόμα και με το αυτοκίνητο.

Καλό καλοκαίρι!

Keywords
Τυχαία Θέματα