Ό,τι γράφει η ετικέτα

Και το εννοούμε! Πόσες φορές ακούω τη φράση "έβαλα στο πλυντήριο το ρούχο και διαλύθηκε". Ξεκινάμε πρώτα από τα βασικά. Αν το ρούχο αγοράστηκε 2 ευρώ και η ποιότητά του είναι αμφίβολη είναι υπερβολικό να θεωρούμε πως θα κρατήσει για πάντα. Ίσως και δυο πλυσίματα, για να είμαστε ειλικρινείς. Όμως, δυστυχώς έχει παρατηρηθεί και το γεγονός ακριβά ρούχα εξίσου στο πλυντήριο να χαλούν. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, αν έχουν τηρηθεί σαφώς οι οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες.

Οι ετικέτες στα ρούχα δε βρίσκονται εκεί τυχαία. Το αποδεικνύουν ξεκάθαρα τον τρόπο πλυσίματος και σιδερώματός τους.

Αρχικά δεν μπερδεύουμε τα λευκά με τα χρωματιστά. Δεν χρειάζεται να πλένουμε τα ρούχα μας στους 90 βαθμούς καθώς πια τα απορρυπαντικά έχουν εξελιχθεί και έτσι εξοικονομούμε και ενέργεια. Υπάρχουν ρούχα που καν δεν επιτρέπεται να πλυθούν στο πλυντήριο.

Το σύμβολο αυτό σημαίνει πως το ρούχο μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων.Σε αντίθεση αυτό δείχνει πως το ρούχο πρέπει να στέλνεται για στεγνό καθάρισμα.

Τα ρούχα των παιδιών έως 3 ετών θα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από τα ρούχα των ενηλίκων και πάνω από 60 βαθμούς Κελσίου.

Τα μάλλινα, κασμιρένια και σατέν υφάσματα, εννοείται πως επιβάλλεται να πλένονται στο χέρι.

Επίσης καλό είναι τα ρούχα να πλένονται όλα ανάποδα και πως η χλωρίνη είναι απαγορευμένη σε χρωματιστά ρούχα.

Επίσης, όσο αφορά το σιδέρωμα αποτελεί χρέος μας να κοιτάμε πάντα τις ετικέτες. Σιδερώνουμε ανάποδα τα σκούρα ρούχα για να μη χάσουν την ένταση του χρώματός τους, γυαλιστερά υφάσματα για να μην υπάρξει αποχρωματισμός της γυαλάδας και ναι, ας μη βαριόμαστε οι γυναικολόγοι φωνάζουν διαρκώς: σιδερώστε πολύ καλά τα εσώρουχα, μόνο έτσι μπορούμε να σκοτώσουμε κάθε μικρόβιο!

Και δεν ξεχνάμε… κανένα ρούχο μας δε θα χαλάσει αν ακολουθήσουμε πιστά… τις ετικέτες!

Δεν πνίγουμε το πλυντήριο με παραπάνω ρούχα από όσα πρέπει…

Και βασικό… αν δεν έχουν στεγνώσει εντελώς… δεν μαζεύουμε ποτέ νωπά τα ρούχα μας… Ω ναι… θα αρχίσουν να μουχλιάζουν!

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά…

Keywords
Τυχαία Θέματα