Οι κυριότερες τάσεις για φθινόπωρο και χειμώνα 2014/15

Πολλές οι τάσεις και φέτος, και αφού διανύουμε ήδη την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, είμαστε εν αναμονή να διαπιστώσουμε ποιες ακόμα τάσεις θα ξεπηδήσουν από τις street style φωτογραφίες του Μεγάλου Μήλου και θα κάνουν δειλά την εμφάνιση τους για τις επερχόμενες σεζόν. Αλλά η μόδα δεν διαμορφώνεται μόνο από το street style αλλά και από τα catwalk shows που είδαμε τον χειμώνα.

Οι κυριότερες τάσεις λοιπόν

για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που ετοιμαζόμαστε να διανύσουμε είναι:

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΡΥΣΟ

Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός λένε, αλλά εμείς θα διαφωνήσουμε αφού όταν πρόκειται για στιλιστικές επιλογές κομμάτια στο χρώμα του χρυσού μπορούν να σε κάνουν πραγματικά να ξεχωρίσεις. Σχεδιαστές που ανέδειξαν την τάση: Oscar de la Renta, Moschino, Rochas, Blumarine, Saint Laurent, Prada, Carven, Dolce & Gabbana.

WRAP ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Το Wrap φόρεμα μπορεί να είναι κατ’ εξοχήν έμπνευση και σύμβολο της Diane Von Furstenberg, φέτος όμως είδαμε διάφορες εκδοχές του και στις πασαρέλες των: Isabel Marand, Vera Wang, Thakoon κ.ά.

FAUX ΓΟΥΝΕΣ

Μία από τις τάσεις που είδαμε σε σχεδόν όλα τα runway shows, είναι η εκκεντρική ψεύτικη γούνα. Από όλες τις αποχρώσεις που είδαμε, ξεχωρίζουμε την ροζ (Gucci) , την τυρκουάζ (Roccobarocco) και την γαλάζια με μαύρες πινελιές (Emporio Armani). Επίσης την είδαμε σε: Roberto Cavalli, Pucci, Versace, Fendi, Alexander McQueen.

ΓΗΙΝΑ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ

Τα χρώματα του χειμώνα, θα είναι λίγο μουντά σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπου είχαμε κυριολεκτικά κατακλειστεί από ολόλευκα outfits. Χρώματα της γης, όπως το μπορντό, το καμηλό και το χακί, αποτελούν τις χρωματικές τάσεις του χειμώνα, με κυριότερο πρωταγωνιστή όμως το γκρι και όλες του τις αποχρώσεις. Εθεάθη σε: Michael Kors, Dolce & Gabbana, Max Mara.

OVERSIZED ΓΙΑΚΑΔΕΣ

Τον περασμένο χειμώνα ένα από τα μεγαλύτερα trends, ήταν το υπερμεγέθες παλτό. Φέτος είναι ο υπερμεγέθης γιακάς σε παλτό. Την τάση ανέδειξαν οι: Max Mara, Chloe, Marc Jacobs, Nina Ricci.

ΛΕΟΠΑΡ ΚΑΙ ΦΛΟΡΑΛ

Ενώ τα φλοράλ κατεξοχήν ανήκουν στα καλοκαιρινά prints, φέτος προετοιμαστείτε να τα δείτε και σε μακρυμάνικη έκδοση. Τα είδαμε στα show των Dolce & Gabbana, Valentino, Blumarine. Σε αντίθεση με το καλοκαιρινό αυτό trend, τα λεοπάρ έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε κατά τους πιο κρύους μήνες, και ο φετινός χειμώνας δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Εθεάθησαν στα shows των: Chloe, Anna Sui, Gucci, Givenchy.

SWEET 60s

Η μόδα ως γνωστόν κύκλους κάνει και φέτος έκανε ένα μεγάλο κύκλο προς τα πίσω και έφτασε στα αγαπημένα μας 60s. Μίνι φούστες, λουστρίν μπότες εθεάθησαν στα μοντέλα των: Louis Vitton, Gucci, Saint Laurent, Miu Miu, Valentino.

ΠΛΕΚΤΑ ΣΥΝΟΛΑ

Κάτι που προσωπικά το περίμενα από καιρό, είναι τα πλεκτά σύνολα. Απαλά πλεκτά παντελόνια αλλά και φούστες, σετ με πλεκτές μπλούζες. Ένα trend που σίγουρα θα βρει τον δρόμο του σε χώρες που υποφέρουν από χαμηλές θερμοκρασίες. Εθεάθη: Marc Jacobs, Celine, Stella McCartney, Sonia Rykiel.

ΠΟΝΤΣΟ

Η τάση της "κουβέρτας" είναι σίγουρα μια τάση που θα αγαπηθεί, από πολλές, αφού οτιδήποτε oversized τα τελευταία χρόνια έχει βρεί την θέση του στην καρδιά μας. Το είδαμε στους: Burberry, Roberto Cavalli, Barbara Bui, Etro, Tommy Hilifiger.

Keywords
Τυχαία Θέματα