Ντύνομαι μόνη μου!

Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί να πάρουμε μία φίλη μας μαζί για ψώνια; Πολλές. Ή πόσες φορές έχω δει σε γυναικεία καταστήματα να "σέρνονται" οι αγαπημένοι μας για να μας δώσουν μία συμβουλή. Ή ακόμα πιο συχνά παρουσιάζεται τα φαινόμενο να βλέπουμε τι φορά μία διάσημη και να θέλουμε και εμείς να έχουμε το ίδιο στυλ! Το ντύσιμο πιστεύω πως είναι πολύ προσωπική υπόθεση και αποτυπώνει τη διάθεση, το προσωπικό γούστο από τη μία, από την άλλη κανείς δε γνωρίζει καλύτερα από εμάς το σώμα μας και ο πιο αδιάψευστος κριτής είναι ο καθρέπτης και ασφαλώς η προσωπική μας αντίληψη.

Αρχικά, νομίζω πως πρέπει

να αγοράζουμε ρούχα, αφού πριν έχουμε δει τι πραγματικά μας λείπει, αν αυτό που θέλουμε να αγοράσουμε συνδυάζεται με τα υπόλοιπα ρούχα μας και αν είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορές. Λόγου χάρη, μετά από έναν χωρισμό ή μία απογοήτευση μία βόλτα στα καταστήματα μπορεί να θεωρείται λυτρωτική για την ψυχολογία μας, συνήθως όμως οι αγορές μας κάτω από ψυχολογικές συνθήκες που δεν είναι ιδανικές είναι και βεβιασμένες και λανθασμένες.

Όταν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι πρέπει να έχουμε χρόνο και όρεξη. Να έχουμε διάθεση να ψάξουμε και συχνά συμβαίνει οι φίλες ή ο αγαπημένος μας να μην είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι. Γιατί απλά κρίνουν σύμφωνα με το δικό τους γούστο και τη δική τους οπτική, επομένως μας μπερδεύουν! Επίσης να μην ξεκινάμε τις αγορές μας αναλογιζόμενες τι είδαμε να φορά μία διάσημη. Πίσω από αυτές τις εμφανίσεις κρύβεται ένα ολόκληρο επιτελείο επαγγελματιών που εμείς δε μπορούμε να έχουμε. Μπορούμε να πάρουμε την ιδέα όχι όμως να την αντιγράψουμε, γιατί το αποτέλεσμα δε θα είναι το ίδιο!

Σοφό θεωρείται να ξεκινάμε τις αγορές μας έχοντας ως σύμβουλο μόνο τον καθρέπτη. Ο καθρέπτης είναι ο αδιάψευστος κριτής. Δεν κρύβει, δεν κολακεύει, δεν χαϊδεύει τα μάτια, ξεγυμνώνει μία εμφάνιση που δεν είναι ιδανική, συμβάλλει στο να μη ξεκολλάμε τα μάτια μας από μία εμφάνιση που είναι εξαιρετική. Και μετά την αγορά μας, μπορούμε πια να πάρουμε τηλέφωνο τους αγαπημένους μας για να απολαύσουμε μαζί τούς έναν καφέ, παρέα με το καινούργιο μας απόκτημα!

Keywords
Τυχαία Θέματα