Mary Katrantzou: Μια Ελληνίδα σχεδιάστρια κατακτάει το Hollywood

15:26 4/3/2015 - Πηγή: Ntynomai

Η γνωστή Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou, πραγματοποίησε μια επίδειξη για την εβδομάδα μόδας του Λονδίνου στις 22 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια από ξένα sites ενώ παράλληλα κέρδισε το βραβείο "Red Carpet Designer" στα ELLE Style Awards 2015, που έγιναν στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα. Και δεν είναι η πρώτη φορά μιας και το όνομα της έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά γνωστό για

να την προτιμούν πλέον αρκετοί stars του Hollywood όπως η Rihanna, η Sarah Jessica Parker, η Jennifer Lopez, η Beyonce, η Taylor Swift, η Jessica Alba, η Lupita Nyong'o, ακόμα και η Μichelle Obama...

Ακλουθώντας το όνειρο της, μετά από σπουδές αρχιτεκτονικής και επιπλέον φοίτηση στο διάσημο Saint Martins College του Λονδίνου με ειδικότητα στο σχεδιασμό υφασμάτων, μετακόμισε στην Αμερική, έκανε τα prints σήμα κατατεθέν της ενώ συνεχίζει να πειραματίζεται με εκτυπώσεις, υφές και υλικά, μιας και είναι από τις λίγες σχεδιάστριες που σχεδιάζει μόνη της τα prints και τα υφάσματα, συμβάλοντας στις εκάστοτε τάσεις της μόδας.

Η αίσθηση που έκαναν οι δημιουργίες της ήταν αρκετή για να της προτείνει συνεργασία η Αddidas για την οποία δημιούργησε μια ειδική έκδοση που περιελάμβανε γυναικεία ρούχα και αθλητικά παπούτσια (μπορείτε να τη δείτε εδώ)

Στην πρόσφατη collection της στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου τα μοντέλα περπάτησαν σε μια pink egg foam runway και τα εντυπωσιακά της prints φυσικά είχαν την τιμητική τους. Εκτυπώθηκαν σε μακριές φούστες με βολάν στο κάτω μέρος σε στυλ "γοργόνας", παντελόνια καμπάνα, φορέματα και εντυπωσιακά παλτό.

Prints με έμπνευση από την βικτοριανή εποχή συνδιάστηκαν υπέροχα με μοντέρνα υλικά όπως πλαστικές ζώνες και τσάντες με 3D υφές δημιουργώντας μια στιλιστική έκπληξη και αποδεικτνείοντας ότι μια σχεδιάστρια μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά ρούχα που παράλληλα να μπορούν να φορεθούν και εκτός πασαρέλας.

Μπορείς να πάρεις μια ακόμα μεγαλύτερη γεύση απ' το στυλ και την τεχνοτροπία της Mary Katrantzou στο προσωπικό της site εδώ και μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το eshop εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα