Lollipop Lollipop!

Ναι είμαστε έτοιμες για παιχνίδια καλοκαιρινά. Ο πιο μουντός χειμώνας όλων των εποχών μας έχει αποχαιρετήσει, του κουνάμε ρυθμικά το μαντήλι, βάζουμε το κραγιόν μας σε φλούο χρώμα και ξεκινάμε.

Χρώμα παντού, να αποτινάξουμε μία και καλή τη μιζέρια. Έντονο, πολύ, όμορφο να ζωγραφίζουμε τις μέρες μας, σαν ουράνιο τόξο. Παντού, σε φορέματα, μπλούζες αξεσουάρ. Παιχνιδίσματα του μυαλού και της φαντασίας.

Πάμε βόλτες στην πόλη. Την έχετε περπατήσει; Πολύ; Έχετε παρατηρήσει τα νεοκλασικά; Έχετε πιει με μία φίλη σας

καφέ σε παγκάκι ενός πάρκου; Αγοράστε ένα παγωτό και μπορείτε να το απολαύσετε αργά, νωχελικά στο δρόμο. Όνειρο!

Ξεθάβουμε εκείνους τους παλιούς κρίκους. Σαν τσιγγάνα, με μακριές φούστες και διάθεση έθνικ. Το ξέρω πως δε λέτε τον καφέ ούτε το χέρι αλλά είστε έτοιμες να πείτε ναι στο καλοκαίρι που έρχεται, ναι στην αλλαγή της ψυχολογίας, κυρίως της νοοτροπίας. Πιάνεις το μαλλί περίτεχνα το πρωί, βάζεις και ένα άρωμα και βγαίνεις. Μιλάς ευγενικά στο λεωφορείο στη διπλανή σου. Γελάς με τις ατάκες μίας γιαγιάς. Χαζεύεις τις εφημερίδες στο περίπτερο. Πάλι για οικονομικούς όρους θα γράφουν που δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Ξεφυλλίζεις στα κρυφά ένα περιοδικό. Αγοράζεις ένα όμορφο κοραλλί κολιέ από το δρόμο. Ναι έχει και αυτός τη δική του ιστορία.

Το βράδυ ήδη αναδύονται οι μυρωδιές, από το νυχτολούλουδο. Βγάζεις εκείνες τις πέρλες της γιαγιάς. Τις φοράς. Ναι, είναι πάλι στη μόδα. Και το φόρεμά σου αναδύεται από τη ντουλάπα μίας ιστορίας παλιάς. Και σου έρχεται να φωνάξεις: η ζωή είναι όμορφη, όταν ακόμα και ο κλοιός σφίγγει, είναι όμορφη, είναι μοναδική… και εκεί αφήνεις τα μαλλιά σου λυτά… ελεύθερα… σαν και την ψυχή σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα