Embroideries: Η πιο ενδιαφέρουσα (αντρική) τάση της Άνοιξης.

23:45 1/5/2013 - Πηγή: Ntynomai

Μετά από το περσινό μου κόλλημα με το camo, έφαγα μια καλή απογοήτευση όταν το είδα να γίνεται πιο σούπα κι από φασολάδα ή πατσά. Φταίνε πρώτα οι Inditex βιτρίνες (Zara, Bershka) που το έκαναν πιο μόδα απ’ ότι πρέπει και μετά η ανάγκη των γυναικών να φοράνε όλες το ίδιο πράγμα, τόσο που νόμιζα ότι ο Gaddafi έστειλε τις Αμαζόνες στρατιωτίνες του να μας φάνε. Σε άντρες δεν το πολυείδα (πέραν από τον τυχαίο μπάρμαν) αλλά είχα μπουχτίσει ήδη.

Ελπίζω, τουλάχιστον, ότι φέτος

θα είμαι πιο παράξενος, ότι το γούστο μου θα είναι τόσο αταίριαστο με του μέσου καταναλωτή που θα μπορώ να φοράω κάτι χωρίς να βαριέμαι να το βλέπω γύρω μου. Για φέτος, λοιπόν, ψηφίζω embroideries.

Το embroidery (κέντημα) είναι κάτι σαν το παράξενο ξαδερφάκι των prints: Διαφορετικό, λίγο παρεξηγημένο, αλλά από το ίδιο σόι. Άλλα φέτος, που μεγάλωσε κι έβγαλε τα σιδεράκια του, άρχισε να ξεφεύγει, με την καλή έννοια.

ASOS Skinny Fit Shorts in Embroidered Paisley (28,89 €) [Περισσότερα]Barbour Short with Pheasant Embroidery (156,25 €) [Περισσότερα]Barbour Jacket with Pheasant Embroidery (353,20 €) [Περισσότερα]ASOS Slim Chino With Embroidery (39,39 €) [Περισσότερα]ASOS Chino Shorts With Ships Embroidery (32,83 €) [Περισσότερα]ASOS Chino Shorts With Flamingo Embroidery (32,83 €) [Περισσότερα]ASOS Slim Chino With Embroidery (23,63 €) [Περισσότερα]

Η διαφορά του από τα prints είναι πως το σχέδιο αντί για τυπωμένο είναι ραμμένο, έχοντας έτσι την τρισδιάστατη υφή της κλωστής. Κάτι σαν τα αράβικα, βασιλικά ρούχα με τα χρυσά κεντήματα, ή τα τρελιάρικα outfit του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.

Αλλά, σου λέει, man, δεν είμαστε ούτε πασάδες ούτε Bollywood. Φυσικά. Τα κομμάτια που μου τράβηξαν την προσοχή είναι (πάλι) απόλυτα αντρικά basics, απλώς με το embroidery σαν την απίθανη λεπτομέρεια που τα κάνει διαφορετικά, ενδιαφέροντα.

Γιατί, όταν ψάχνεις την απλότητα στα βασικά κομμάτια, κάποιες στιγμές αισθάνεσαι ότι γίνεσαι βαρετός. Και άντε να βάλεις μια ποσέτ στο blazer, άντε μια ζώνη με navaho patter - αυτά, όμως, δεν βγάζουν τρέλα.

ASOS Shirt With Embroidery (17,07 €) [Περισσότερα]ASOS Slim Chino With Embroidery (23,63 €) [Περισσότερα]ASOS Slim Fit Blazer With Embroidery (85,35 €) [Περισσότερα]Vito Blazer With Anchor Embroidery (157,56 €) [Περισσότερα]Vito Blazer With Anchor Embroidery (157,56 €) [Περισσότερα]

Και τα embroideries, παίρνουν τον ρόλο της στάμπας στο t-shirt: Βγάζουν προσωπικότητα, λίγη ειρωνεία, είναι παιχνιδιάρικα - χωρίς όμως να χτυπάνε στο μάτι, αφού καταφέρνουν να παραμένουνι αρκετά "λετπομέρεια".

Λέξη κλειδί είναι η "ειρωνία". Είναι πραγματικό χιούμορ να φοράς blazer με κεντήματα πελεκάνους, χωρίς να μπορεί να σου πει κανείς τίποτα, γιατί ταυτόχρονα ντύνεσαι σωστά (και καλύτερα από το 99% του πληθυσμού). Και αν την Άνοιξη (ή το Καλοκαίρι) δεν κάνεις χαβαλέ, τότε δεν θα κάνεις ποτέ.

Παρακάτω επιλέγω μερικά από τα πιο ωραία κομμάτια με embroideries που πέτυχα στο αγαπημένο ASOS - το οποίο στέλνει στην Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά. Καλές αγορές!

Vito Blazer With Anchor Embroidery (157,56 €) [Περισσότερα]Herschel Settlement Canvas Backpack (124,74 €) [Περισσότερα]Ted Baker Embroidered Print Swim Shorts (65,65 €) [Περισσότερα]
Keywords
Τυχαία Θέματα