Aγαπημένη μου Παγιέτα

Η γνωστή σε όλες μας παγιέτα, κάνει δυναμικό come back φέτος το χειμώνα. Σχεδιαστές, περιοδικά μόδας αλλά και stars ανά τον κόσμο την έχουν τιμήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

Και επειδή η μόδα αυτή τη στιγμή προστάζει λάμψη και ακτινοβολία εμείς σαν καλά κορίτσια του στυλ δεν θα την αφήσουμε παραπονεμένη.

Μιας και είμαστε σε περίοδο γιορτών, η επιλογή ενός ρούχου με παγιέτες ή πούλιες αποτελεί την τέλεια λύση

για να ξεχωρίσετε είτε σε ρεβεγιόν είτε σε κάποιο πάρτι γιατί ένα άγχος τι θα φορέσουμε εκείνες τις βραδιές λίγο-πολύ όλες το έχουμε.

Για να μην μακρηγορώ λοιπόν, παρακάτω θα διαβάσετε τα do’s και τα don’ts, τα ναι και τα όχι της παγιέτας για να αποφευχθούν τυχόν λάθη και υπερβολές.

DO’S:
- Όταν επιλέξετε ένα ρούχο με παγιέτες προσπαθήστε να διατηρήσετε το υπόλοιπο σύνολο σε «ήσυχους» τόνους ή ακόμα και το μακιγιάζ (less is more να θυμήσω).
- Τολμήστε να την συνδυάσετε με κάποιο άλλο υλικό και υφή, όπως δέρμα, μαλλί, σουέτ και τζιν. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.
- Λόγω των πολλών συνδυασμών που μπορείτε να κάνετε με τα ήδη υπάρχοντα ρούχα σας, τώρα οποιοδήποτε ρούχο ή ακόμα και αξεσουάρ με παγιέτα άνετα μπορεί να φορεθεί από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ σε μια έξοδο (ερχόμαστε πάλι στο 1ο DO).

Έτσι πια το αγαπημένο μας λαμπερό κομμάτι δεν θα μένει άλλο μόνο του στην ντουλάπα μας περιμένοντας τις γιορτές για να το θυμηθούμε.

- Τέλος εκτός από ένα φόρεμα, μια φούστα ή ένα κολάν με παγιέτα, κάντε την ανατροπή διαλέγοντας εναλλακτικά ένα σορτς ή ένα παντελόνι από το ίδιο το υλικό. Το σίγουρο είναι είναι ότι θα νιώθετε πιο άνετα στην κίνησή σας και χωρίς το φόβο τυχόν έκθεσης.

DON’TS:
- Προσοχή στον ενθουσιασμό σας, ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μην ντυθείτε από πάνω μέχρι κάτω με παγιέτα γιατί θα σας περάσουν για ντισκομπάλα!
- Μην επιβαρύνετε τυχόν προβληματικές περιοχές στο σώμα σας με επιπλέον λάμψη πάνω τους.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε με παγιέτες στα χρώματα του μαύρου, του χαλκού και του κασσίτερου.

- Όταν το ρούχο σας έχει λεπτομέρεια ή είναι εξ’ ολοκλήρου με παγιέτα τότε εκεί που πρέπει να δείξετε αυτοσυγκράτηση είναι στα αξεσουάρ και στα παπούτσια σας. Αυτό θα επιτευχθεί επιλέγοντας κάτι πιο απλό και λιγότερο λαμπερό.
- Μην ακολουθείτε την πεπατημένη. Παίξτε με τα χρώματα. Πράσινη, μωβ, λευκή, απαλό ροζ αλλά και σε ναυτικό στυλ είναι κάποιες από τις πολλές επιλογές.

My choice: Πρόσφατα επένδυσα και εγώ σε μια φούστα με μαύρη παγιέτα από τα H&M. Την οποία θα συνδυάσω με άνετο πουλόβερ σε nude απόχρωση.

Ελπίζω τα DO’S και τα DON’TS της παγιέτας να σας βοήθησαν και πριν πραγματοποιήσετε κάποια λαμπερή αγορά να σας έρθουν στο μυαλό!

Για να δούμε λοιπόν τι προτείνουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα:

ΡΟΥΧΑ:
Dress Gallery Sequin Top (144,36 €) [Περισσότερα]
Sequin Heart Raglan by Illustrated People** (60,15 €) [Περισσότερα]
BLAZER WITH SEQUINS (7
Keywords
Τυχαία Θέματα