Ζβέρεφ: Το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά του Roland Garros ή αν θέλετε σε μια επανάληψη του τελικού στο Ακαπούλκο τον περασμένο Μάρτιο. 

Για τον Γερμανό και Νο6 του κόσμου, αυτή είναι η 1η φορά που βρίσκεται στην ημιτελική φάση του Roland Garros, αλλά και η 3η στην καριέρα του μετά από εκείνες του 2020 στο Australian Open

και στο US Open όπου ηττήθηκε στον τελικό από τον Ντομινίκ Τιμ.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Γερμανός κάνει μια παρόμοια πορεία απ αυτή που είχε κάνει πέρσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς στον 1ο γύρο υποχρεώθηκε να επιστρέψει από το 0-2 απέναντι στον συμπατριώτη του Όσκαρ Ότε, όπως ακριβώς είχε κάνει και πέρσι ο Τσιτσιπάς επιστρέφοντας από το 0-2 κόντρα στον Ισπανό Χαούμε Μουνάρ. 

Από εκείνο το παιχνίδι και μετά ο Ζβέρεφ ο απόλυτος κυρίαρχος στις αναμετρήσεις του με εξαίρεση ίσως από 2 σετ απέναντι στον Ρώσο Ρόμαν Σφιούλιν (Νο182) τον οποίον και κέρδισε στο tie-break. 

Στη συνέχεια ο Γερμανός επικράτησε του Σέρβου Λάσλο Τζέρε (Νο55), τον Κέι Νισικόρι (Νο49), ενώ στα προημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο46) ανεβάζοντας σιγά-σιγά την απόδοσή του.

“Αγκάθι” τα διπλά λάθη

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του Γερμανού. Τα διπλά λάθη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το 2019 ήταν 2ος στη σχετική λίστα της ATP με 388, το 2020 είχε κάνει τα περισσότερα διπλά λάθη από κάθε παίκτη του Tour με 220, ενώ φέτος είναι στην 4η θέση με 119.

Ωστόσο, ακόμα και σε αυτά τα 5 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει υποπέσει σε 27 διπλά λάθη, κάτι παραπάνω από 5 σε κάθε ματς, την ίδια ώρα που ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει…12.

Είναι ένας επιθετικός παίκτης που ρισκάρει να παίζει στις γραμμές, δεν έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στη χωμάτινη επιφάνεια έχοντας μάλιστα κερδίσει τους 6 από τους συνολικά 15 τίτλους του, αλλά και με service που… όταν περάσουν αγγίζουν τα 220χλμ./.ώρα! 

Για την ώρα στο τουρνουά ο Ζβέρεφ μετράει 171 winners, αλλά και 143 αβίαστα λάθη, με τον Στέφανο Τσιτσιπα να έχει και σε αυτό το σημείο προβάδισμα με 190 winners και 115 αβίαστα λάθη.

Παραδοσιακά Τσιτσιπάς…

Αναμφίβολα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει μια διαφορετική συνθήκη σε πνευματικό επίπεδο, με αυτή του προημιτελικού κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με τον Ρώσο (1-6) κόντρα στον Ζβέρεφ ο Τσιτσιπάς μετράει 5 νίκες σε 7 αναμετρήσεις. 

Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο, στον τελικό του Ακαπούλκο, ο Ζβέρεφ παίζοντας εξαιρετικά από τα μισά του 1ου set έκανε το 2-4, 6-4 και στη συνέχεια έφτασε στον τίτλο. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι στη μοναδική τους αναμέτρηση σε χωμάτινη επιφάνεια (Μαδρίτη 2019) ο Τσιτσιπάς ήταν ο μεγάλος νικητής στα 3 set. Παράλληλα αυτή θα είναι και η 3η φορά που θα συναντηθούν σε ημιτελική φάση (1-1), αλλά και 1η σε Grand Slam.

Στο στατιστικό κομμάτι τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Ζβέρεφ έχουν αρκετά κοινά σημεία, με τον Έλληνα τενίστα να ξεχωρίζει στους κερδισμένους πόντους στο 2ο service έχοντας μέσο όρο φέτος 53% με τον Γερμανό να βρίσκεται στο 49%.

Ο Γερμανός έχει καθίσει στο κορτ συνολικά 10 ώρες και 49 λεπτά, ενώ από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπερνάει πάντα τις 2 ώρες έχοντας αγωνιστεί σε 5 ματς συνολικά 11 ώρες και 35 λεπτά. 

Δύσκολα ο Τσιτσιπάς θα πάει σε κάτι διαφορετικό από που έκανε κόντρα στον Μεντβέντεφ. Με μεθοδικότητα θα χτίσει τους πόντους και θα “χτυπήσει” τον Ζβέρεφ σε μεγάλα ράλι με τον Γερμανό να είναι αρκετά… ανυπόμονος στο παιχνίδι του και αρκετά επιρρεπής στα μεγάλα ράλι.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Ζβέρεφ: Το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα