Κρεϊτσίκοβα: Ήρεμη δύναμη και αρκετά επικίνδυνη

Η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα θα βρεθεί απέναντι στην Μαρία Σάκκαρη για τα ημιτελικά του Roland Garros σε ένα ιστορικό παιχνίδι και για τις δύο τενίστριες καθώς αυτή θα είναι η 1η φορά που θα βρεθούν σε ημιτελικό Grand Slam

Μάλιστα η 25χρονη Τσέχα κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά στην 3η απόπειρα στο κυρίως ταμπλό. Μέχρι το 2019 είχε μπορέσει να μπει μόλις μια φορά στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros,

όπου αποκλείστηκε από την συμπατριώτισσά της Καρολίνα Πλίσκοβα, ενώ η 1η φορά που έφτασε μακριά στο Παρίσι ήταν πέρσι όπου αποκλείστηκε στις “16” από την εκπληκτική τενίστρια από την Αρεγεντινή και προερχόμενη από τα προκριματικά, Νάντια Ποντορόσκα, η οποία πήγε μέχρι τα ημιτελικά.

Κι όμως παρά το γεγονός αυτό η Κρεϊτσίκοβα μόνο άπειρη δεν είναι από τέτοιες πορείες. Κάτοχος 2 Grand Slam στο διπλό και πρώην Νο2 του κόσμου, έχει εικόνες, αλλά και μπορεί να διαχειριστεί τόσο κρίσιμα παιχνίδια. 

Γεννημένη στο Ιβανσίτσε και μεγαλωμένη “τενιστικά” από μια εκ των κορυφαίων τενιστριών της  Τσεχιας, Γιάνα Νοβότνα, πρώην Νο2 του κόσμου (1997) και κάτοχος του Wimbledon (1998), ωστόσο η “δράση” της ήταν περισσότερο στα διπλά εκεί όπου έφτασε σε 12 κατακτήσεις Grand Slam

Η Κρεϊτσίκοβα, η οποία έχει προκριθεί στα ημιτελικά και στο διπλό μαζί με την Κατερίνα Σινιάκοβα, δεν είναι η τενίστρια που θα γεμίσει το youtube με hot-shots. Ειναι μια παίκτρια “εκνευριστικά” υπομονετική, οδηγεί τις αντιπάλους στο λάθος και “χτίζει” σιγά-σιγά τον κάθε πόντο. 

Η πορεία της ήταν το ίδιο δύσβατη με αυτή της Μαρίας Σάκκαρη, καθώς χρειάστηκε να πετάξει εκτός την δίδυμη αδελφή της Καρολίνα Πλίσκαβα, Κριστίνα, κέρδισε την Ρωσίδα Αλεξάντροβα, απέκλεισε στα 2 set την Ελίνα Σβιτολίνα, ενώ στη συνέχεια διέλυσε τις Αμερικανίδες Σλόαν Στίβενς και Κόρι Γκοφ! 

Επομένως η Νο33 του κόσμου μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για την Μαρία Σάκκαρη, κι αυτό φαίνεται από τις δύο νίκες της απέναντι στην Ελληνίδα τενίστρια με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή στην αρχή της σεζόν στον 1ο γύρο στο τουρνουά του Ντουμπάι, ενώ το 2014 σε τουρνουά την Πολωνία, η Τσέχα είχε επικρατήσει και πάλι στα 2 set

Οι αριθμοί δείχνουν Σάκκαρη 

Ωστόσο, στο Παρίσι η Μαρία Σάκκαρη δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά κυρίως πνευματικά. Δείχνει να έχει υπομονή, να οδηγεί τα ράλι εκεί που θέλει, να “διαβάζει” την αντίπαλό της και στο τέλος να βγάζει στο 100% την επιθετικότητά της. 

Για του λόγου του αληθές η Σάκκαρη μετράει συνολικά, σε 5 παιχνίδια στο Roland Garros 143 winners την ίδια ώρα που η Κρεϊτσίκοβα έχει μόλις 117, με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει και 139 αβίαστα και την Τσέχα 128. 

Η Νο18 του κόσμου μετράει περισσότερους άσους (26-16), είναι και καλύτερη στις επιστροφές από την Τσέχα και έχει καλύτερο 2ο service κάτι που φαίνεται από τους κερδισμένους πόντους στο Παρίσι (62-60). 

Οι δύο ημιφιναλίστ έχουν μείνει στο κορτ από 8 ώρες, ωστόσο η Κρεϊτσίκοβα θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει μια πιο… busy εβδομάδα στο Roland Garros καθώς αγωνίζεται και στα διπλά, ενώ μέχρι χθες έπαιζε και στο διπλό μικτό, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. 

Εκτός από τα παραπάνω, ένα σημαντικό “όπλο” για την Ελληνίδα τενίστρια είναι και η δύναμη, τόσο στα service όσο και στα χτυπήματα που διαθέτει. Αξίζει να αναφερθεί ότι η 25χρονη σερβίρει με 164χλμ./ώρα μέσο όρο στο 1ο service, έναντι 156 της Κρεϊτσίκοβα, 141χλμ./.ώρα στο 2ο (131 Κρεϊτσίκοβα), ενώ ο μέσος όρος στο forehand είναι στα 119χλμ/.ωρα και στο backhand 112 με τα αντίστοιχα νούμερα της Τσέχα να είναι 113 και 110.

Ένας ιστορικός ημιτελικός που θα δώσει το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. ‘Ενας ημιτελικός που θέλει υψηλό πνευματικό επίπεδο, υπομονή και αρκετά ψυχικά αποθέματα. 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Κρεϊτσίκοβα: Ήρεμη δύναμη και αρκετά επικίνδυνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα