Ζβέρεφ: “Στόχος τίτλος σε Grand Slam και το Νο1 του κόσμου”

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μίλησε στη γερμανική τηλεόραση για τους στόχους του τη νέα σεζόν, αλλά και για όσα συμβαίνουν εκτός κορτ και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες της πρώην συντρόφου του, Όλια Σαρίποβα και τις καταγγελίες της για κακοποίηση από τον Γερμανό τενίστα.

Μετά από την πιο πετυχημένη σεζόν της καριέρας του, η οποία περιλάμβανε συνολικά 6 τίτλους, μέσα σε αυτούς και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες,

ο Ζβέρεφ πλέον έχει βάλει στόχο δύο ακόμη επιτεύγματα τα οποία, όπως ανέφερε και ο ίδιος, δεν έχει υλοποιήσει ακόμα. 

“Υπάρχουν δύο πράγματα που δεν έχω καταφέρει να κάνω ακόμα. Να κερδίσω ένα Grand Slam και να φτάσω στο Νο1 του κόσμου. Ελπίζω ότι ίσως αυτά συμβούν στην Αυστραλία.”, τόνισε ο Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη. 

Ο Ζβέρεφ αναφέρθηκε στο κατά πόσο τον επηρέασε ο χαμένος τελικός του 2020 στο US Open, όπου αν και βρέθηκε με 2-0 μπροστά στα set, αλλά και δύο πόντους μακριά από τον τίτλο, τελικά ηττήθηκε από τον Ντόμινικ Τιμ με 3-2 χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία. 

“Έχω θέσει ως στόχο να βγαίνω δυνατός από τέτοιες καταστάσεις. Στο τέλος της ημέρας αν δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου τότε ποιος θα το κάνει; Έχω πλέον μεγαλώσει. Οι πολλοί αγώνες που έχω παίξει με έχουν βοηθήσει να μάθω και να μπορώ να αντιμετωπίζω παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις.”

“Έχω βρει πλέον την εσωτερική μου γαλήνη κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που κατάφερα να κάνω αυτή τη χρονιά. Όταν ήμουν πιο νέος δεν είχα έλεγχο σε αυτά που έκανα, τώρα οι αποφάσεις που παίρνω είναι εντελώς διαφορετικές από τις παλαιότερες εποχές.”

Ο Ζβέρεφ αναφέρθηκε και στις κατηγορίες της πρώην συντρόφου του, Όλια Σαρίποβα, για κακοποίηση, μια υπόθεση που όπως είπε ο Γερμανός οδεύει προς το τέλος της. 

“Εδώ κι ένα χρόνο παλεύω μαζί με τους δικηγόρους μου, αλλά και την ΑΤΡ για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το θέμα. Όπως μου είπαν οι δικηγόροι η υπόθεση αυτή φτάνει στο τέλος της και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Επίσης κινούμαστε νομικά απέναντι  σε αυτούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.”

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι υποψήφιος για το βραβείο του αθλητή της χρονιάς στη Γερμανία, το οποίο θα απονεμηθεί την Κυριακή (19/12) το βράδυ. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ζβέρεφ: “Στόχος τίτλος σε Grand Slam και το Νο1 του κόσμου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα