Ζβέρεφ: “Πρέπει να παίξω τέλεια για να κερδίσω”

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μίλησε ενόψει του σπουδαίου ημιτελικού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αμερικανικό Όπεν και ξεκαθάρισε, πως αν θέλει να αποκλείσει τον Νο1 τενίστα του κόσμου, θα πρέπει να κάνει το τέλειο ματς.

Ο Γερμανός, που μετράει 16 συνεχόμενες νίκες και έχει κατακτήσει τα δυο τελευταία τουρνουά στα οποία αγωνίστηκε (Ολυμπιακό τουρνουά στο Τόκιο και Masters του Σινσινάτι) δεν φοβάται τον Νόλε, αλλά ξέρει πως η αποστολή του είναι πολύ δύσκολη.

Βέβαια, έχει ως οδηγό και την ιστορική ανατροπή που έκανε κόντρα στον Σέρβο, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά

όσα είπε:

“Πριν παίξεις με τον Τζόκοβιτς, ξέρεις πως πρέπει να προετοιμαστείς για να κάνεις το καλύτερο ματς που μπορείς. Πρέπει να είσαι τέλειος, αλλιώς δεν πρόκειται να τον κερδίσεις.

Για μεγάλο διάστημα, όμως, δεν μπορείς να είσαι τέλειος. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι χάνουν όταν τον αντιμετωπίζουν.

Αν θες να τον κερδίσεις, πρέπει να το κάνεις μόνος. Μη περιμένεις να σου το χαρίσει. Πρέπει να είσαι εσύ που θα ελέγχεις τους πόντους και θα επιτίθεσαι συνεχώς. Πρέπει, εννοείται, να μην κάνεις πολλά αβίαστα λάθη.

Είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο και είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις. Τον κέρδισα στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που υπάρχει, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά φέτος δείχνει να είναι ανίκητος στα Grand Slams.

Μόνο εγώ τον έχω κερδίσει σε πολύ μεγάλο ματς. Κι αυτό κάτι λέει. Μου δίνει αυτοπεποίθηση”.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ζβέρεφ: “Πρέπει να παίξω τέλεια για να κερδίσω” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα