US Open: Για τη ρεβάνς και την ιστορία…(vids)

Η ώρα για τους ημιτελικούς στο ταμπλό των ανδρών έχει φτάσει, καθώς από τις 22:00 GR (περίπου) μέχρι και τις πρωινές ώρες θα κρίνονται τα δύο εισιτήρια του τελευταίου τελικού Grand Slam για φέτος. 

Μπορεί το παιχνίδι του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ να ανοίγει το πρόγραμμα και να έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, ωστόσο η αναμέτρηση που αναμφίβολα ξεχωρίζει είναι αυτή που θα ακολουθήσει (02:00 GR) μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Αλεξάντερ

Ζβέρεφ.

Ένα ζευγάρι το οποίο μας απασχόλησε αρκετά 6 εβδομάδες νωρίτερα με τον Γερμανό να επικρατεί του Τζόκοβιτς, στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, στερώντας του το πρώτο χρυσό μετάλλιο καριέρας, το οποίο κατέκτησε ο τελικά ο Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός καλείται να “χαλάσει” έναν ακόμη στόχο του Σέρβου, που με τη σειρά του θέλει να φτάσει στο ιστορικό Calendar Slam, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Ροντ Λέιβερ (εποχή των όπεν) το 1969. 

Από την άλλη ο Ζβέρεφ θέλει να κάνει ό,τι και πέρσι, δηλαδή να φτάσει για 2η σερί φορά στον τελικό του US Open και να προσπαθήσει για την κατάκτηση του 1ου Grand Slam της καριέρας του συμπληρώνοντας μια εξαιρετική περίοδο για εκείνον καθώς έχει κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά και το τουρνουά στο Σινσινάτι έχοντας συμπληρώσει 16 αγώνες αήττητος.

Η μάχη αναμένεται να είναι μεγάλη (ή και όχι) με τον Τζόκοβιτς να θέλει να συνεχίσει αυτό το εκπληκτικό σερί νικών στα φετινά Majors έχοντας 26-0! 

Η προϊστορία 

Πριν από τη μεγάλη νίκη του Ζβέρεφ στο Τόκιο, ο Τζόκοβιτς μετρούσε 5 σερί νίκες απέναντι στον Γερμανό.

Συνολικά ο Σέρβος έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 6-3, ενώ φέτος τον έχει κερδίσει τόσο στο ATP Cup, όσο και στο Australian Open που ακολούθησε. 

Γενικά αυτή είναι η μόλις 3η φορά που συγκρούονται σε ημιτελικά φάση, με τον Νο1 του κόσμου να έχει κερδίσει στον ημιτελικό του 2018 στη Σαγκάη και τον Ζβέρεφ στο Τόκιο.

Από τις 9 αυτές αναμετρήσει οι 7 είναι σε σκληρή επιφάνεια με το επιμέρους σκορ να είναι 5-2 υπέρ του 34χρονου Σέρβου τενίστα. 

Επίσης αυτό είναι το 3ο “ραντεβού” τους σε Grand Slam εκεί όπου ο Τζόκοβιτς μετράει δύο νίκες σε Roland Garros (2019), αλλά και Australian Open (2021).

O Ζβέρεφ έχει παραμείνει πολύ λιγότερες ώρες στο κορτ, στο φετινό US Open, μετρώντας 9,5 ώρες στις αναμετρήσεις του, ενώ αντίθετα ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεπεράσει τις 14 ώρες! 

Ένας πολύ μεγάλος ημιτελικός με τον Τζόκοβιτς να ψάχνει την επιστροφή του στον τελικό του US Open από το 2018, αλλά και να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στο Calendar Slam, ενώ από την άλλη ο Ζβέρεφ να βρεθεί και για ακόμη χρονιά στον τελικό του τουρνουά. 

Ημιτελικός με ξεκάθαρο φαβορί

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα παίξει απέναντι στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ένα παιχνίδι το οποίο έχει ξεκάθαρο φαβορί κι αυτός είναι ο Νο2 του κόσμου που θέλει να βρεθεί και πάλι στον τελικό μετά από την επική αναμέτρηση του 2019 απέναντι στον Ράφα Ναδάλ.

Το ίδιο θέλει να κάνει όμως και ο Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος μετά από την 1η του εμφάνιση στα προημιτελικά Grand Slam στο Wimbledon, έφτασε στην παρθενική του συμμετοχή στα ημιτελικά ενός Major

Οι δυο τους θα συναντηθούν μετά από 3 χρόνια και τη νίκη του Μεντβέντεφ στον 2ο γύρο του Τορόντο. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post US Open: Για τη ρεβάνς και την ιστορία…(vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα