Υγεία και Top100

Ο Θανάσης Κοκκινάκης είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στο Top100 αλλά το πρώτο μέλημά του είναι να μείνει υγιής

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο Θανάσης Κοκκινάκης το τελευταίο διάστημα, προερχόμενος από μια ακόμη δύσκολη σεζόν προσπαθώντας να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού των δύο τελευταίων χρόνων.

Ο 22χρονος Ελληνοαυστραλός, χειρουργήθηκε στον ώμο το 2016 ενώ αντιμετώπισε επίσης προβλήματα με τους κοιλιακούς και το γόνατο.

Φέτος, σε επίπεδο ATP World Tour,

αγωνίστηκε σε μόλις 9 ματς με ρεκόρ 3-6, ωστόσο έπαιξε σε αρκετά Challenger τουρνουά όπου κατέκτησε δύο σε Άπτος και Λας Βέγκας.

Μια από τις τρεις νίκες που σημείωσε φέτος, ήταν και η μεγαλύτερη στην καριέρα του, επικρατώντας 3-6, 6-3, 7-6(4) του Ρότζερ Φέντερερ στη φάση των “16” του Indian Wells Masters.

Αυτές τις ημέρες προπονείται εντατικά στη Μελβούρνη και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού. Αυτό είναι και το πρώτο του μέλημα για τη νέα σεζόν.

“Τους τελευταίους δύο μήνες της σεζόν, δεν ήμουν στα καλύτερά μου αλλά προσπάθησα να παίξω όσο περισσότερο μπορούσα και να κερδίσω πόντους. Τα πράγματα εξελίσσονται καλά αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω μια ολοκληρωμένη χρονιά το 2019. Ο βασικός μου στόχος είναι να παραμείνω υγιής. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να παίξω καλά σε υψηλό επίπεδο.

“Αν μείνω συγκεντρωμένος και υγιής, μπορώ να κάνω καλά πράγματα. Η είσοδός μου στο Τοp100 είναι ο βασικός στόχος αυτή τη στιγμή” είπε ο Κοκκινάκης ο οποίος παρακολούθησε τα παιχνίδια play-off για το Αustralian Open που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Melbourne Park.

Ο Κοκκινάκης τερμάτισε στο Νο150 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ έχει career high το Νο69, τον Αύγουστο του 2015.

The post Υγεία και Top100 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα