Αφιέρωμα: Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις σε Grand Slam το 2018 – VIDEO

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον αφιέρωμα, το Tennis24.gr σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έγιναν τη χρονιά που περάσαμε, στις τέσσερις σπουδαιότερες διοργανώσεις του ανδρικού Tour…

Από τον Τένις Σάντγκρεν και τη μαγική του πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν, μέχρι τον Μάρκο Τσεκινάτο και τον Τζον Μίλμαν. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες βόμβες που έπεσαν στα τέσσερα Grand Slam του 2018:

Australian Open

Σάντγκρεν-Βαβρίνκα

Αγώνας για τον 2ο γύρο του πρώτου Major της χρονιάς στη Μελβούρνη.

Ναι μεν σε άσχημη κατάσταση και χωρίς αρκετά παιχνίδια στα πόδια του ο Στάνισλας Βαβρίνκα, άπειρος και χωρίς ιδιαίτερες παραστάσεις όμως στο κορυφαίο επίπεδο ο Τένις Σάντγκρεν.

Αποτέλεσμα ; Συντριβή του Ελβετού σταρ από τον 26χρονο Αμερικανό, Νο97 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ εκείνη την εβδομάδα, με το εκκωφαντικό 6-2, 6-1, 6-4.

Τζόκοβιτς-Τσουνγκ

Ο Σέρβος υπερπρωταθλητής μόλις έχει επιστρέψει από απουσία έξι μηνών από το ανδρικό Tour. Τα πηγαίνει εξαιρετικά στους πρώτους του τρεις αγώνες στο Αυστραλιανό Όπεν και ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών.

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς όμως, ο Χιόν Τσουνγκ, φροντίζει να του δώσει μια ηχηρή σφαλιάρα ενόψει της συνέχειας του 2018, κερδίζοντας τον με το επιβλητικό 7-6, 7-5, 7-6.

Σάντγκρεν-Τιμ

Ακόμη μια φορά που ο Αμερικανός είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης. Ο Σάντγκρεν πήγε με κεκτημένη ταχύτητα στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα του και δεν άφησε την ευκαιρία να προκριθεί στους “8” της διοργάνωσης.

Ο ιδιότροπος 26χρονος βρήκε απέναντί του τον Ντομινίκ Τιμ, κι όπως ακριβώς έκανε κόντρα στον Στάνισλας Βαβρίνκα, συνέθεσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα του τουρνουά επικρατώντας του Νο5 του ταμπλό με 6-2, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3.

Roland Garros

Γκαρσία Λόπεζ-Βαβρίνκα

Θα μπορούσε να μην βρίσκεται στη λίστα, αν ο Σταν δεν ήταν ο φιναλίστ της περασμένης σεζόν. Έχοντας κατακτήσει μάλιστα και το 2014 τον τίτλο, παρότι δεν βρισκόταν ούτε σε αυτό το τουρνουά σε καλή κατάσταση, σίγουρα δεν περίμεναν πολλοί αυτή την ήττα.

Ο Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπεζ, παραδοσιακά δυνατός στο χώμα, υπέταξε στις ορέξεις του τον Ελβετό και τον έριξε στο καναβάτσο από τον 1ο κιόλας γύρο του θεσμού με ανατροπή μάλιστα, 6-2, 3-6, 4-6, 7-6, 6-3.

Τσεκινάτο-Καρένιο Μπούστα, Γκοφάν, Τζόκοβιτς

Από την αφάνεια, ο Μάρκο Τσεκινάτο βρέθηκε ξαφνικά στο προσκήνιο.

Ο Ιταλός τενίστας που μέχρι το Γαλλικό Όπεν του 2018 δεν είχε εισέλθει ποτέ στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, πραγματοποίησε στο Παρίσι μερικές από τις σπουδαιότερες εκπλήξεις της χρονιάς.

Πρώτα ήταν το Νο10 του ταμπλό και εξαιρετικός στην κόκκινη επιφάνεια Πάμπλο Καρένιο Μπούστα που ένιωσε στο πετσί του την ικανότητα του Τσεκινάτο, ο οποίος τον κέρδισε στον 3ο γύρο του θεσμού με ανατροπή και τελικό σκορ 2-6, 7-6, 6-3, 6-1.

Δεν άργησε να έρθει το δεύτερο απανωτό χτύπημα. Ο Ιταλός βρήκε στον δρόμο του στον επόμενο γύρο τον Νταβίντ Γκοφάν, Νο8 του ταμπλό στη Γαλλία, και με το φοβερό 7-5, 4-6, 6-0, 6-3 πέρασε στα προημιτελικά.

Η χαριστική βολή πάντως, ήρθε στην φάση των “8”. Κάτι που δεν περίμενε κανείς. Ο Τσεκινάτο έφερε τα πάνω κάτω κερδίζοντας μετά από μαγική αναμέτρηση τον Νόβακ Τζόκοβιτς και δείχνοντας σε όλους πως ήρθε για να μείνει.

Με 6-3, 7-6, 1-6, 7-6 ο Ιταλός πέρασε στα ημιτελικά αφήνοντας εκτός ένα εκ των φαβορί για τον τίτλο και ολοκλήρωσε την τριπλέτα εκπλήξεων στο θεσμό.

Wimbledon

Τσίλιτς-Πέγια

Ίσως, η μεγαλύτερη έκπληξη που έγινε μέσα στο 2018. Ο Γκούιντο Πέγια βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ από τον Μαρίν Τσίλιτς. Ο Κροάτης, παραδοσιακά εξαιρετικός στο γρασίδι και φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς στο Βρετανικό Major όμως, υπέστη ήττα-σοκ.

Ο Αργεντινός δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα γύρισε ένα σχεδόν… χαμένο ματς και θύμισε σε όλους γιατί στο τένις δεν μπορείς ποτέ να επαναπαυτείς. Με το απίστευτο κι όμως αληθινό 3-6, 1-6, 6-4, 7-6, 7-5 ο Πέγια έριξε στο καναβάτσο τον Τσίλιτς από τον 2ο γύρο.

Φαμπιάνο-Βαβρίνκα

Ακόμη μια απογοητευτική εμφάνιση του Στάνισλας Βαβρίνκα σε Grand Slam φέτος. Ο Ελβετός μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς στο Αυστραλιανό και το Γαλλικό Όπεν, γνώρισε ακόμη μια οδυνηρή ήττα στον 2ο γύρο του Wimbledon από τον Τόμας Φαμπιάνο.

Ο Ιταλός κέρδισε με 7-6, 6-3, 7-6 τον Σταν, που προερχόταν μάλιστα από φοβερή νίκη στον 1ο γύρο κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Αξίζει να σημειωθεί πως στον επόμενο γύρο ο Φαμπιάνο αποκλείστηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Φέντερερ-Άντερσον

Ο πολυνίκης του θεσμού και κατά τεκμήριο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών… την πάτησε σαν αρχάριος.

Ποτέ ξανά δεν έχει γνωρίσει τέτοια ήττα στην καριέρα του. Βρέθηκε μπροστά στο σκορ κόντρα στον Κέβιν Άντερσον με 2-0 σετ και απόλεσε μάλιστα match point για την straight sets νίκη-πρόκριση προς τα ημιτελικά του Βρετανικού Major.

Κι όμως, λίγες ώρες αργότερα έπεσε θύμα μιας μεγαλοπρεπέστατης ανατροπής. Ο υπερασπιστής του τίτλου, ηττήθηκε από τον μετέπειτα φιναλίστ Νοτιοαφρικανό με το απίστευτο 2-6, 6-7, 7-5, 6-4, 13-11.

US Open

Κολσράιμπερ-Α.Ζβέρεφ

Αγώνας για τον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν. Ο Ζβέρεφ επιζητάει διακαώς μια διάκριση σε Grand Slam, όμως δεν θα έρθει ούτε τώρα. Αν και είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στον 4ο γύρο του θεσμού, θα υποστεί βαριά ήττα από τον Φιλίπ Κολσράιμπερ.

Ο νεαρός Γερμανός ηττήθηκε με ανατροπή από τον συμπατριώτη του και τελικό σκορ 6-7, 6-4, 6-1, 6-3 και αποχαιρέτησε με σκυμμένο το κεφάλι για ακόμη μια χρονιά, τις Major διοργανώσεις, χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι το σπουδαίο.

Μίλμαν-Φέντερερ

Ποιος να το περίμενε, ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα βρίσκεται δις σε αυτή τη λίστα. Ο Ελβετός “Βασιλιάς” μετά την ήττα του από τον Κέβιν Άντερσον στα προημιτελικά του Wimbledon, γνώρισε ακόμη μια, παρόμοια ήττα στα προημιτελικά του US Open.

Αυτή τη φορά θύτης ήταν ένας ακόμη πιο… άσημος τενίστας. Ο Αυστραλός Τζον Μίλμαν ανέτρεψε το προβάδισμα του Ελβετού και με 3-6, 7-5, 7-6, 7-6 τον έθεσε νοκ-άουτ από τη συνέχεια του θεσμού.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αφιέρωμα: Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις σε Grand Slam το 2018 – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα