Ξεκούραση και χώμα

12:08 1/4/2019 - Πηγή: Tennis24
Μετά τον θρίαμβο στο Μαϊάμι, ο Ρότζερ Φέντερερ κοιτάει μπροστά στην επιστροφή του στο χώμα

Περίπου τρία χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε επίσημο ματς στο ATP Tour, σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ελβετός απέχει από την clay court season τα τελευταία δύο χρόνια, όμως φέτος έχει αποφασίσει ότι θα αγωνιστεί στο Mutua Madrid Open αλλά και στο Roland Garros, κρατώντας ωστόσο χαμηλά τον πήχη

των προσδοκιών.

“Δεν είμαι πολύ σίγουρος για τη χωμάτινη σεζόν. Δεν θυμάμαι καν πως γλιστράς στην επιφάνεια. Θα κάνω παιδικά βήματα σε αυτή τη φάση. Πέρυσι δεν έριξα ούτε μια μπάλα στο χώμα. Πριν δύο χρόνια έπαιξα δύο ημέρες στο χώμα. Πριν τρία χρόνια έπαιξα χωρίς να αισθάνομαι καλά στο Μόντε Κάρλο και στη Ρώμη. Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω φέτος” είπε ο Φέντερερ μετά την κατάκτηση του 28ου Masters της καριέρας του, στο Μαϊάμι.

“Η νίκη μου στο Μαϊάμι θα μου αποβάλει την έξτρα πίεση στη χωμάτινη σεζόν. Αυτό θα κοιτάξουμε με την ομάδα μου τις επόμενες 4-5 εβδομάδες, ώστε να δούμε πως θα προσεγγίσουμε τη χωμάτινη περίοδο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα είναι μια καλή πρόκληση και ένα καλό τεστ”

Έτσι, ο Φέντερερ θα επιστρέψει σε περίπου ένα μήνα στο tour, κατά τη διάρκεια του Mutua Madrid Open (05-12 Μαΐου).

Όσον αφορά για τον τίτλο στο Μαϊάμι, ο μαέστρος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

Στα 37 του χρόνια, ο Ελβετός συνεχίζει να κερδίζει μεγάλους τίτλους και να αποδεικνύει ότι ακόμα και σε αυτή την ηλικία, είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να τον κερδίσουν στο tour.

Ο Φέντερερ αποκάλυψε ότι υπήρχε σκέψη μέχρι και να μην αγωνιστεί στο Μαϊάμι, μετά την περσινό αποκλεισμό στον πρώτο του αγώνα (Κοκκινάκης).

“Είναι εύκολο να πεις ότι πέρυσι δεν πήγε καλά, οπότε δεν θα έρθω φέτος. Επειδή θα παίξω και στο χώμα, υπήρχε η σκέψη να προσθέσουμε ένα ακόμη χωμάτινο τουρνουά από το να έρθουμε εδώ. Όμως σκέφτηκα ‘ας επεκτείνουμε τη hard court season. Ας δούμε τις νέες εγκαταστάσεις’. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό ήταν κάτι που ήθελα να δω οπότε είμαι χαρούμενος που μαζί με την ομάδα μου πήραμε τη σωστή απόφαση.

“Φυσικά και νιώθεις ευτυχής όταν όλα τελειώνουν και κάθεσαι με το τρόπαιο εδώ. Είναι μια στιγμή που σίγουρα εκτιμάς πολύ, γιατί ξέρεις ότι μπορεί να είχε εξελιχθεί διαφορετικά”

The post Ξεκούραση και χώμα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα