Ξεκινάει στο Μόντρεαλ ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα τα ξημερώματα της Πέμπτης (μετά τις 03:30 GR) στο National Bank Open έχοντας αντίπαλο τον προερχόμενο από τα προκριματικά αριστερόχειρα Βρετανό και Νο82 του κόσμου Τζακ Ντρέιπερ, τον οποίον θα αντιμετωπίσει για 1η φορά στην καριέρα του, στο τελευταίο παιχνίδι του κεντρικού court.

Ο 20χρονος, ο οποίος αγωνίστηκε την Τρίτη, προέρχεται από τη νίκη κόντρα στον επίσης αριστερόχειρα Γάλλο, Ούγκο Γκαστόν, με 6-2, 6-3 μετά από 82 λεπτά. 

Από την πλευρά

του ο Τσιτσιπάς, που την Τετάρτη ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο Laver Cup του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από τον αποκλεισμό του στο επεισοδιακό παιχνίδι του 3ου γύρου στο Wilmbledon κόντρα στον Νικ Κύργι, έχοντας ως στόχο την πρόκριση αλλά και την πρώτη νίκη καριέρας στο Μόντρεαλ, καθώς όλες στο National Bank Open έχουν σημειωθεί στο Τορόντο. 

Φυσικά το παιχνίδι που αναμένεται να καθηλώσει θα γίνει λίγες ώρες νωρίτερα στο κεντρικό court, καθώς θα αναμετρηθούν οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Νικ Κύργιος (20:00 GR) στη ρεβάνς του Australian Open όπου ο Ρώσος είχε επικρατήσει με 3-1 sets. 

Ωστόσο, από τη Μελβούρνη μεχρί σήμερα ο Κύργιος έχει κάνει απίθανα πράγματα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στον τελικό του Wimbledon, τον περασμένο Ιούλιο, ενώ συνεχίζει να προηγείται στα μεταξύ τους παιχνίδια με 2-1. 

Το πρόγραμμα στο κεντρικό court θα ανοίξουν οι Κάρλος Αλκαράθ και Τόμι Πολ (18:00 GR), με τον Ισπανό και Νο4 του κόσμου να κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση κόντρα σ’ έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αμερικανικός “εμφύλιος” με τον Φράνις Τιάφο και Τέιλορ Φριτς να αγωνίζονται περίπου στις 21:30 GR στο 3ο παιχνίδι του κεντρικού court με τον Φριτς να προέρχεται από τη νίκη απέναντι στον Μάρεϊ την Τρίτη, αλλά και να προηγείται με 3-1 νίκες του συμπατριώτη του. 

Πριν από το παιχνίδι του Τσιτσιπά στο κεντρικό court θα μπει ο φιναλίστ του Citi Open, Γιοσιχίρο Νισιόκα, με τον Ιάπωνα να αντιμετωπίζει τον Καναδό Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ που θα κάνει πρεμιέρα μπροστά στο κοινό της χώρας του. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ θα αντιμετωπίσει τον ανερχόμενο και επικίνδυνο Σλοβάκο, Άλεξ Μόλτσαν με τους δύο παίκτες να είναι στο 1-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια (και τα δύο σε χώμα), ενώ ο Γκαέλ Μονφίς θα παίξει κόντρα στον φορμαρισμένο Αμερικανό Μαξίμ Κρεσί. 

Από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει και ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά αν και εφόσον ο Έλληνας τενίστας καταφέρει και ξεπεράσει τον Ντρέιπερ. 

Πρεμιέρα θα κάνει και ο Γιάνικ Σίνερ κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά Γάλλο Αντριάν Μαναρινό, αλλά και ο Αντρέι Ρούμπλεφ που θα παίξει απέναντι στον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς. 

Δυνατή μάχη αναμένεται να γίνει και στο παιχνίδι του Άλεξ ντε Μινόρ με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ενώ ο 34χρονος Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ θα αγωνιστεί απέναντι στον 21χρονο Τζένσον Μπρούκσμπι στο 3ο φετινό ραντεβού τους και πάλι σε 1000άρι τουρνουά. 

NATIONAL BANK OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Ξεκινάει στο Μόντρεαλ ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινάει, Μόντρεαλ, Τσιτσιπάς,xekinaei, montreal, tsitsipas