Βιλάντερ: “Μόνο ο Ράφα μπορεί να σταματήσει τον Νόλε”

O Ματς Βιλάντερ πιστεύει ότι μόνο ο Ράφαελ Ναδάλ μπορεί να κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open…

Ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν, τοποθετεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο ειδικός συνεργάτης του Eurosport, Ματς Βιλάντερ.

Ο Σουηδός αναλυτής, πιστεύει ότι ο Νόλε είναι ο man to beat στα γήπεδα της Νέας Υόρκης και πως αν μπορεί κάποιος να σταματήσει την υπεράσπιση του Σέρβου, αυτός είναι ο Ράφαελ Ναδάλ.

“Ο Ράφα είναι πιθανότατα ο μοναδικός παίκτης

που μπορεί να κερδίσει τον Νόβακ σε παιχνίδι πέντε σετ σε Grand Slam. Δεν βλέπω κάποιον άλλον να μπορεί να κερδίσει τον Νόλε εκτός απ’τον Ναδάλ και με τον Νόβακ να έχει ηττηθεί στο Σινσινάτι, πιστεύω ότι μόνο κάποιος σαν τον Ναδάλ μπορεί να τον κερδίσει στα πέντε σετ.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μπορεί να τον κερδίσει ξανά, όμως πιστεύω ότι ο Ναδάλ είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον Νόβακ στο US  Open” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βιλάντερ, μιλώντας στο Eurosport που και φέτος θα καλύψει το τουρνουά με καθημερινές live μεταδόσεις.

Μιλώντας για τα φαβορί, ο Σουηδός υπογράμμισε: “Δεν νομίζω να μπορείς να κοιτάξεις πιο μακριά από τους Τζόκοβιτς και Ναδάλ. Πραγματικά δεν το πιστεύω. Κάποιος σαν τον Σταν Βαβρίνκα, υγιής που δεν έχει παίξει καλά στα τουρνουά προετοιμασίας αλλά ξέρει πως είναι να κερδίζεις σε Grand Slam και πέντε σετ, μπορεί να τα καταφέρει αλλά τα φαβορί είναι ξεκάθαρα”

Οσον αφορά τις πιθανότητες του Ρότζερ Φέντερερ, ο Ματς Βιλάντερ πιστεύει ότι ο Ελβετός θα είναι φρέσκος στη Νέα Υόρκη, καθώς έχει ξεκουραστεί μετά το Wimbledon ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κλήρωση.

“Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει στον τελικό. Θα είναι φρέσκος και χρειάζεται μια καλή κλήρωση προκειμένου να μην κουραστεί. Τα hard courts είναι η πιο δύσκολη επιφάνεια γιατί όλοι ξέρουν πως να παίξουν στα hard courts, όμως δεν ξέρουν όλοι πως να παίξουν στο χώμα ή στο γρασίδι.

Τα hard courts είναι μια εύκολη επιφάνεια για να παίξεις και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για παίκτες όπως ο Φέντερερ που θα χρειαστεί να παίξουν εφτά δύσκολα ματς. Δεν έχει σημασία το πως παίζεις, αφού μπορείς να δυσκολευτείς απέναντι σε μεγάλους σέρβερ ή σε δυνατούς baseliners. Τα hard courts ευνοούν πολλούς τενίστες”.

Για το πότε βλέπει το τέλος της καριέρας του Φέντερερ, ο Βιλάντερ το τοποθέτησε το 2020 ή το 2021.

The post Βιλάντερ: “Μόνο ο Ράφα μπορεί να σταματήσει τον Νόλε” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα