Βαβρίνκα: “Το πραγματικό πρόβλημα στο τένις είναι τα Grand Slams”

Ο Σταν Βαβρίνκα, μια αποκλειστική συνέντευξη στην L’ equipe εξέφρασε την απογοήτευσή του για το τένις, όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή, μίλησε για το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως είπε που είναι τα Grand Slams, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες δεν χρειάζονται σωματείο, αλλά “φωνή στα τραπέζια που παίρνονται οι αποφάσεις.”

Ο 38χρονος Ελβετός εκτιμά ότι τα 4 Slams εμποδίζουν την εξέλιξη του αθλήματος λόγω έλλειψης συνεργασίας προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παικτών στο Tour.

“Σε σύγκριση με τα έσοδα που

εισπράττουν το ποσοστό των χρημάτων που επιστρέφουν στους παίκτες είναι αστείο.”, είπε ο Βαβρίνκα. “Έχουν μεγάλη δύναμη γιατί βγάζουν πολλά λεφτά. Στα Slams είναι εκεί που γράφεται η ιστορία του τένις. Αυτές είναι οι πιο πλούσιες Ομοσπονδίες οι οποίες όμως δεν αναδιανέμουν σωστά τα χρήματα. Ακόμα και μεταξύ τους δεν υπάρχει επικοινωνία.”

Όσο για το γεγονός ότι τα χρήματα που λαμβάνουν οι παίκτες της προκριματικής φάση και του 1ου γύρου, είναι περισσότερα από ποτέ, ο πρώην Νο3 του κόσμου απάντησε: “Ναι όσον αφορά το χρηματικό έπαθλο, όχι για το ποσοστό επί του κέρδους που καταβλήθηκε, καθώς την ίδια στιγμή τα έσοδα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Τα Grand Slam ενδιαφέρονται για το συμφέρον τους, για τη χώρα τους και την Ομοσπονδία τους.”

Στη συνέχεια ο Βαβρίνκα αναφέρθηκε και στο σωματείο παικτών PTPA του Νόβακ Τζόκοβιτς στο οποίο δεν έχει δει καμία πρόοδο και πρόσθεσε ότι οι παίκτες δεν χρειάζονται μια ένωση. 

“Δεν έχουμε ανάγκη από μια ένωση παικτών, χρειαζόμαστε παίκτες στα τραπέζια στα οποία παίρνονται οι αποφάσεις.”, τόνισε. “Το Tennis Australia εμφανίστηκε και είπε: “Ξεκινάμε την πρώτη Κυριακή (14/1),” και τέλος. Μας ρώτησε κανείς τι γνώμη έχουμε πάνω σε αυτό; Όχι. Έτσι είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συνεργαζόμαστε.”

Δύο από τα μεγάλα θέματα που θα πρέπει να βρίσκονται στην κρυφή της ατζέντας για το τένις και που πιθανότατα θα μείνουν άλυτα λόγω της περίπλοκης δομής ή του διοικητικού οργάνου του Tour, είναι ο σωστός προγραμματισμός, αλλά και οι λιγότερες αλλαγές μπάλας από τουρνουά σε τουρνουά. 

“Το πρόβλημα με το τένις είναι ότι τα περισσότερα πράγματα γίνονται με αντίδραση. Κανείς δεν προβλέπει τίποτα. Πρέπει να συμπεριλάβουν τους παίκτες στις συζητήσεις, για τον προγραμματισμό των τουρνουά για να τους εξηγήσουμε τα προβλήματα του προγραμματισμού. Όσον αφορά τις μπάλες των τουρνουά δεν θέλουν να συζητήσουν γιατί όλοι έχουν διαφορετικό χορηγό και εμείς από την άλλη θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ να βρούμε χρόνο για περισσότερη προπόνηση προκειμένου να συνηθίσουμε τις αλλαγές από τουρνουά σε τουρνουά.”

“Ουσιαστικά κάνουμε κύκλους. Είμαι στο Tour 20 χρόνια και μιλάμε για τα ίδια προβλήματα ξανά και ξανά. Το πρόβλημα με το τένις είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί διαφορετικοί θεσμοί (ITF, Grand Slam, ATP, WTA) που υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα. Σήμερα όμως το πραγματικό πρόβλημα στο τένις είναι τα Grand Slams.”

O Ελβετός συνεχίζει τη θεραπεία του μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο στο indoor τουρνουά της Μετς τον περασμένο μήνα. Ο 38χρονος θα μείνει για περίπου ένα μήνα εκτός δράσης φορώντας έναν ειδικό νάρθηκα και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις στα μέσα Δεκεμβρίου. 

The post Βαβρίνκα: “Το πραγματικό πρόβλημα στο τένις είναι τα Grand Slams” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαβρίνκα, “Το, Grand Slams”,vavrinka, “to, Grand Slams”