Βάιντα: “Ο Τζόκοβιτς ήθελε μόνο έναν προπονητή”

16:15 4/5/2022 - Πηγή: Tennis24

O επί 15 χρόνια πρώην προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Μάριαν Βάιντα, αποφάσισε (από κοινού με τον Νόλε) πριν από περίπου δύο μήνες να σταματήσει τη συνεργασία του με τον Σέρβο Θρύλο.

Ο Σλοβάκος κόουτς που είχε επικαλεστεί κόπωση από τα συνεχή ταξίδια του στο τουρ ως έναν από τους λόγους αυτού του “διαζυγίου”, εθεάθη πρόσφατα να προπονεί τον Σλοβάκο Νο47 στον κόσμο Άλεξ Μόλτσαν. Λίγες μέρες αργότερα ο Βάιντα επιβεβαίωσε πως θα είναι ο βασικός προπονητής του Μόλτσαν, ενώ μίλησε και για την εμπειρία του με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς στο τιμ

του Νόβακ:

“Ο Νόβακ κι εγώ είμαστε ακόμα φίλοι, ήταν ένας φιλικός χωρισμός. Είπα στον Γκόραν (Ιβανίσεβιτς) ότι θα προπονηθούμε μαζί στο Παρίσι. Δεν το είπα στον Νόβακ (για τη συνεργασία με τον Μόλτσαν), αλλά το είπα στον Γκόραν, οπότε είμαι σίγουρος ότι ο Νόβακ το ξέρει.

Η λήξη της συνεργασίας μας ήταν ένας συνδυασμός διάφορων λόγων: ήμασταν μαζί για πολύ καιρό και οι αποφάσεις του έδειχναν ότι ήθελε να επικεντρωθεί σε τουρνουά Grand Slam – γι’ αυτό μπορεί να σκεφτεί ότι δεν είναι ιδανικό να έχει τόσους πολλούς ανθρώπους στη δική του ομάδα. Ήθελε να την ελαττώσει σε αριθμό και να έχει μόνο έναν προπονητή.

Δεν ξέρω σίγουρα, γιατί δεν τον ρώτησα ποτέ, αλλά υποθέτω από την ανάλυσή μου για το πρόγραμμα των τουρνουά του, ότι ήθελε να μικρύνει την ομάδα του και επέλεξε τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Δεν είχε νόημα ένας προπονητής να τον προπονεί μόνο στα Grand Slam, γιατί ένας προπονητής χρειάζεται σε μακροπρόθεσμο πλάνο.”

Με λίγα λόγια το πλάνο της ομάδας του Τζόκοβιτς ήταν να τον συνοδεύει ο Βάιντα μόνο στα τουρνουά Grand Slam, με τον Σλοβάκο να ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει αν το πλάνο προήλθε από τον ίδιο τον Σέρβο.

“Ο Νόλε δεν ήταν σε καλή φόρμα λόγω των προβλημάτων στην αρχή της χρονιάς. Δεν του φτάνουν τα ματς και γι’ αυτό τώρα προσπαθεί να παίξει όπου μπορεί. Επιστρέφει στον παλιό του εαυτό, παρόλο που στον τελικό του Βελιγραδίου δεν ήταν ακόμα στην καλύτερη φόρμα. Μπορεί να δυσκολευτεί λίγο στη Μαδρίτη και τη Ρώμη, αλλά πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το Roland Garros.

Είμαι χαρούμενος που θα προπονήσω τον καλύτερο Σλοβάκο παίκτη, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να επιλέξω τον Μόλτσαν. Είχα πολλές προσφορές μετά τη λήξη της συνεργασίας μου με τον Νόβακ, αλλά ήθελα να βοηθήσω έναν Σλοβάκο παίκτη – μου έδωσε νέα ενέργεια. Ο Άλεξ έχει την ίδια κατάταξη που είχε ο Νόβακ όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί.”

Αυτή τη στιγμή ο Τζόκοβιτς έχει μαζί του τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς (προπονητής τένις) τον Μάρκο Πανίτσι (προπονητής φυσικής κατάστασης) και τον Ούλι Μπάντιο (φυσιοθεραπευτής).

Δανάη Μασκαλέρη

The post Βάιντα: “Ο Τζόκοβιτς ήθελε μόνο έναν προπονητή” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα