Τζόκοβιτς: “Ο Ναδάλ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην καριέρα μου” (vid)

12:23 4/5/2022 - Πηγή: Tennis24

O Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε ιδανική πρεμιέρα στο τουρνουά της Μαδρίτης, επικρατώντας στα 2 sets του Γκαέλ Μονφίς σημειώνοντας την 18η συνεχόμενη νίκη, σε ισάριθμους αγώνες, απέναντι στον Γάλλο. 

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Σέρβος αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι με τον Μονφίς, όσο και στον Άντι Μάρεϊ, τον οποίον θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (5/5) για τον 3ο γύρο, ενώ στο τέλος μίλησε και για τον Ναδάλ τον οποίον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο στην καριέρα του. 

“Τη σημερινή μου εμφάνιση

θα τη βαθμολογούσα ως την καλύτερη της χρονιάς”, είπε ο Τζόκοβιτς όταν ρωτήθηκε για την απόδοσή του στο παιχνίδι με τον Μονφίς. 

“Ένιωσα πολύ καλά στο γήπεδο. Η διακοπή (λόγω βροχής) μάλλον με βοήθησε περισσότερο απ’ ότι εκείνον. Οι συνθήκες των τελευταίων ημερών στην προπόνηση ήταν διαφορετικές από αυτές που βιώσαμε απόψε. Το γήπεδο ήταν πιο αργό και προφανώς λόγω της βροχής ήταν πιο αργό.”

“Γενικά ήταν μια καλή εμφάνιση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έπαιζα το καλύτερο τένις μου στα τουρνουά που έχω αγωνιστεί φέτος. Συνεχίζω να προσπαθώ να βρω το ρυθμό μου.”

Ο Τζόκοβιτς μίλησε και για τον επόμενο αντίπαλό του τον Άντι Μάρεϊ τον οποίον θα αντιμετωπίσει μετά από 5 ολόκληρα χρόνια και τον τελικό στην Ντόχα. 

“Το να παίζει ακόμα σε υψηλό επίπεδο και όσο περνάει ο καιρός το παιχνίδι του να γίνεται καλύτερο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, λαμβάνοντας υπόψη την επέμβασή του στο ισχίο και τα όσα έχει περάσει τόσα χρόνια. Η ανθεκτικότητά του και το μαχητικό του πνεύμα είναι πηγή έμπνευσης.”

Νωρίτερα ο Μάρεϊ είχε τοποθετηθεί για την επερχόμενη συνάντηση, με τον δικό του μοναδικό και ρεαλιστικό τρόπο: “Θεωρητικά δεν έχω καμία ευκαιρία σε αυτό το ματς. Προφανώς είναι το Νο1 του κόσμου και εγώ παίζω με μεταλλικό ισχίο, οπότε δεν μπορώ να έχω τύχη. Είναι όμως μεγάλη ευκαιρία να δω που βρίσκεται το παιχνίδι μου. Είχαμε τόσες σπουδαίες μάχες στο παρελθόν, στα μεγαλύτερα τουρνουά τένις. Δεν είχα την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω τα τελευταία χρόνια. Δεν ήξερα αν θα ξαναπαίζαμε αντίπαλοι οπότε πρέπει να το χαρώ, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να δούμε που βρίσκομαι”

Ωστόσο, ο Νο1 του κόσμου αναφέρθηκε και στο Ράφα Ναδάλ, για την παρουσία του στη Μαδρίτη.

“Είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην καριέρα μου. Είναι αλήθεια ότι έχει περάσει αρκετός καιρός που βρισκόμαστε στο ίδιο τουρνουά. Τα πράγματα αλλάζουν. Νέοι παίκτες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι δυο ματς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φανούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής τα πάμε αρκετά καλά.”

The post Τζόκοβιτς: “Ο Ναδάλ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην καριέρα μου” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα