Τζόρτζε Τζόκοβιτς: “Η ήττα δεν είναι επιλογή για τον Νόβακ”

15:33 8/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο μικρότερος αδερφός του Νόβακ Τζόκοβιτς, Τζόρτζε δήλωσε ότι ο Νόλε θα παλέψει για δικαιοσύνη στο δικαστήριο της Δευτέρας, προκειμένου να διεκδικήσει την παραμονή του στην Αυστραλία και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συμμετοχή στο Australian Open 2022 (17-30 Ιανουαρίου).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της πατρίδας του, ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς είπε πως ο Νόβακ βρίσκεται σε έντονη συναισθηματική κατάσταση

λόγω της κράτησής του σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη και νιώθει αδικημένος από την όλη κατάσταση, έχοντας ακολουθήσει τις οδηγίες από την Tennis Australia.

Την ίδια ώρα, ο CEO της Tennis Australia, Κρεγκ Τάιλι, υπεραμύνεται των διαδικασιών που ακολούθησε η Ομοσπονδία και δήλωσε ότι μετά το δικαστήριο της Δευτέρας θα είναι σε θέση να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

“Ο Νόβακ θα μπορούσε να έχει αποχωρήσει από την Αυστραλία αλλά αν το έκανε αυτό θα παραδεχόταν ότι είναι ένοχος κάτι που δεν ισχύει. Η ήττα δεν είναι επιλογή για τον Νόβακ. Αυτό που απομένει είναι να δούμε την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν ξέρω τι θα κάνει αν δεν δικαιωθεί. Ούτε ο ίδιος ξέρει. Είναι γεμάτος έντονα συναισθήματα και αυτή τη στιγμή το τένις και το Australian Open, είναι το τελευταίο που τον απασχολούν. Το μόνο που θέλει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθεί η αλήθεια” είπε χαρακτηριστικά ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς.

Η οικογένεια Τζόκοβιτς σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι. Ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς (δεξιά)

Ο αδερφός του Τζόκοβιτς επανέλαβε τον ισχυρισμό της οικογένειας ότι τα έγγραφα εισόδου του Νόβακ έγιναν μέσω της ομοσπονδίας της Αυστραλίας, αφού έλαβε άδεια να αγωνιστεί μέσω μιας διαδικασίας της ομοσπονδίας τένις και της Κυβέρνησης της Βικτώριας που του παρείχε ιατρική εξαίρεση.

“Δεν συμπλήρωσε καμία φόρμα, αυτό έγινε μέσω της αυστραλιανής ομοσπονδίας τένις”, είπε ο Τζόρτζε και συνέχισε: “Συνεργάστηκε με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η ομοσπονδία τένις δεν μπορεί να εκδώσει κανένα πιστοποιητικό. Αυτό εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Βικτώριας. Αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σταμάτησε αυτό το πιστοποιητικό, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε μια σοβαρή πολιτική κατάσταση.

“Μια Τσέχα τενίστρια, που έχει τα ίδια χαρτιά με τον Νόβακ, επίσης απελαύνεται. Ο Νόβακ δεν θέλει να αποσυρθεί, αλλά να δει τη δικαιοσύνη να αποδίδεται για εκείνον και για όλους τους άλλους”.

Στο μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας του τένις στην Αυστραλία, Κρεγκ Τάιλι, θέλησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

“Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεχόμαστε βολές από παντού αλλά σύντομα θα τελειώσει. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας όλες τις πληροφορίες και θα το κάνουμε. Επιλέξαμε σε αυτή τη φάση να μην δημοσιοποιούμε πολλές πληροφορίες γιατί εκκρεμεί το δικαστήριο τη Δευτέρα. Από τη στιγμή που γίνει, θα πούμε περισσότερα. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ομάδα μας έχει κάνει απίστευτη δουλειά και έχει κάνει ό,τι μπορούσε σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που της έχουν δοθεί” είπε το Σάββατο (08/01) ο Τάιλι.

The post Τζόρτζε Τζόκοβιτς: “Η ήττα δεν είναι επιλογή για τον Νόβακ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα