ATP Cup: Ο Καναδάς στον τελικό

11:51 8/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Η ομάδα του Καναδά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της υπερασπίστριας τίτλου Ρωσίας με 2-1 και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του ATP Cup.

Δυσκολεύτηκε ο Σαποβάλοφ

To tie ξεκίνησε με μία δύσκολη νίκη του Νο14 Ντένις Σαποβάλοφ απέναντι στο κρυφό όπλο της Ρωσίας Ρόμαν Σαφιούλιν με 2-1 (6-4 5-7 6-4).

Στο πρώτο σετ τα πράγματα ήταν ελεγχόμενα για τον Καναδό που με ένα break κατάφερε να το κερδίσει και να φτάσει ένα σετ

μακριά από το 1-0 για την χώρα του.

Τα πράγματα όμως δυσκόλεψαν στο δεύτερο σετ με τον Σαφιούλιν να γίνεται πολύ πιο επιθετικός στο σερβίς του αντιπάλου του και να το κατακτά με 7-5.

Μάλιστα στο καθοριστικό σετ ο Ρώσος είχε 6 ευκαιρίες για break στο 4ο game αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία και η νίκη κατέληξε στον Καναδά.

Επιβλητικός Μεντβέντεφ

Ο Νο2 Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο “must win” δεύτερο ματς απέναντι στον Νο11 του κόσμου Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και πήρε τη νίκη με 2-0 (6-4 6-0).

Στην αρχή το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Ρώσο να κάνει ένα break στο 4-4 και από εκεί και πέρα σερβίροντας εκπληκτικά να κερδίζει 9 συνεχόμενα games και να φτάνει στην πολύτιμη νίκη για την Ρωσία.

Στο match tie break η νίκη στα διπλά

Στο καθοριστικό ματς των διπλών οι Καναδοί έδειξαν χαρακτήρα και η ομάδα των Σαποβάλοφ-Αλιασίμ κατάφερε να κερδίσει τους Μεντβέντεφ-Σαφιούλιν με 2-1 (4-6 7-5 10-7).

Μπορεί οι Καναδοί να μείνανε πίσω με σετ, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν τις ισορροπίες του παιχνιδιού και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να βρεθούν στον τελικό.

O CANADA @felixtennis and @denis_shapo def. Medvedev/Safiullin 4-6, 7-5, [10-7] to send #TeamCanada into the 2022 #ATPCup final. pic.twitter.com/ImbM3PLP54

— ATPCup (@ATPCup) January 8, 2022

“Ο Φέλιξ έκανε καταπληκτική δουλειά. Είχα λίγο αργό ξεκίνημα, δυσκολεύτηκα να επιστρέψω, αλλά κάναμε καλή δουλειά για να παλέψουμε” είπε ο Σαποβάλοφ μετά το τέλος του ματς.

“Ο Φέλιξ έπαιξε απίστευτα στο δεύτερο σετ και στη συνέχεια στο match tie break επίσης. Ήταν απίστευτo. Συνεχίσαμε να πολεμάμε. Έχουμε εξαιρετική ομαδική χημεία, ομαδικό πνεύμα, οπότε μας βοήθησε πολύ”

Από την άλλη ο Αλιασίμ είπε:

“Έπρεπε να προσπαθήσω και να παραμείνω θετικός. Φυσικά ήταν δύσκολο, ειδικά επειδή το δεύτερο σετ πήγε όπως πήγε στο ματς των μονών”

“Ο Ντένις βοήθησε εμένα και την ομάδα να πιέσουμε τον εαυτό μου. Είχαμε μια δύσκολη αρχή στο μονό, οπότε το να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με αυτόν τον τρόπο, είναι πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια”

“Αυτό είναι το ATP Cup. Μπορείς ακόμα να κερδίσεις αφού είσαι 1-1 και χάνεις ένα δύσκολο μονό. Έχει να κάνει πραγματικά με την ομαδική προσπάθεια και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για όλη την ομάδα”

Ο Καναδάς θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του ATP Cup την Κυριακή 9/1 στις 08:30GR.

OOP

Δανάη Μασκαλέρη

The post ATP Cup: Ο Καναδάς στον τελικό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα