Τζόκοβιτς: Θέλει όσο τίποτα να ισοφαρίσει τα GS του Ναδάλ

Μόνο εντύπωση δεν προκάλεσε η ωμή παραδοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς για την κατάκτηση όσων περισσότερων Grand Slam τίτλων στα επαγγελματικά χρόνια που του απομένουν, αρχή γενομένης από το Australian Open όπου έχει γνωρίσει και τις μεγαλύτερες επιτυχίες τη καριέρας του.

Ο Σέρβος υπεραθλητής, μετράει ήδη εννιά τίτλους στο πρώτο Major της χρονιάς και δεν κρύφτηκε όταν ρωτήθηκε αν

έχει στο μυαλό του την ισοφάριση των 22 Grand Slam τίτλων του Ράφαελ Ναδάλ.

“Γι’αυτό συνεχίζω να παίζω επαγγελματικό τένις, ανταγωνιστικό τένις, επειδή θέλω να γίνω ο καλύτερος και να κερδίζω τα μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο. Δεν είναι μυστικό αυτό. Δεν υπάρχει κάτι σπουδαιότερο από αυτό. Μου αρέσουν οι πιθανότητές μου. Πάντα μου αρέσουν οι πιθανότητές μου” είπε ο Τζόκοβιτς στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, πριν ριχτεί στη μάχη του Australian Open την Τρίτη κόντρα στον Ισπανό, Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα.

Ο κάτοχος του ρεκόρ με τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του 10ου τίτλου του στην Αυστραλία και 22ου Grand Slam της καριέρας του, όπως παραδέχθηκε και ο υπερασπιστής, Ράφαελ Ναδάλ.

Επιστρέφοντας στο Melbourne Park μετά την περσινή περιπέτεια και την κατάληψη της απέλασης από την Αυστραλία, ο Τζόκοβιτς είπε πως το γεγονός ότι έχασε αρκετά τουρνουά την περσινή χρονιά λόγω της αντιεμβολιαστικής του στάσης, έχει ανανεώσει την αποφασιστικότητά του να προπονείται.

“Ναι, αναμφίβολα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένας επαγγελματίας τενίστας που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, δεν έχει πολύ χρόνο για μεγαλύτερες περιόδους προπόνησης. Το γεγονός ότι δεν έπαιζα για αρκετούς μήνες, ειδικά στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς, μου επέτρεψε να δουλέψω με την ομάδα μου, να δουλέψω το σώμα μου, τα χτυπήματά μου και αυτό με βοήθησε αργότερα να πετύχω σπουδαία αποτελέσματα” είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ο Νόλε αισθάνεται πανέτοιμος για μια ακόμη πρόκληση…

“Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Τελείωσα τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και συνέχισα στον ίδιο ρυθμό στην Αδελαΐδα. Μου άρεσε όπως έπαιξα εδώ. Κέρδισα ορισμένους πολύ καλούς παίκτες, ειδικά στα τελευταία ματς του τουρνουά. Προπονούμαι όσο πιο σκληρά γίνεται, όπως κάνουν όλοι. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί τενίστες που είναι πεινασμένοι και θέλουν να κερδίσω. Θέλουν να πάρουν το κεφάλι σου σε ένα μεγάλο στάδιο. Το ξέρω αυτό” υπογράμμισε ο Σέρβος, σε συνέχεια της δήλωσης του Στέφανου Τσιτσιπά πως η γενιά του θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να σταματήσει τον Νόλε.

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Τζόκοβιτς: Θέλει όσο τίποτα να ισοφαρίσει τα GS του Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα