Παλικαρίσιος τίτλος για Γκασκέ στο ASB Classic (vid)

Tον πρώτο του τίτλο εδώ και πέντε χρόνια στο ATP Tour, πανηγύρισε ο 36χρονος Ρισάρ Γκασκέ ο οποίος διέψευσε τα προγνωστικά απέναντι στον αήττητο το 2023 Κάμερον Νόρι και με σπουδαία ανατροπή επί του αριστερόχειρα Βρετανού, κατέκτησε το ASB Classic στο Όκλαντ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο πολύπειρος Γάλλος, πρώην Νο7 και νυν Νο67 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε

να μείνει ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 4-6, 6-4, 6-4 επί του Νο1 του ταμπλό.

Ο τελευταίος τίτλος του Γκασκέ ήταν το 2018 στο Ντεν Μπος της Ολλανδίας (χορτάρι) ενώ ο το 2016 ήταν ο τελευταίος του hard court στην Αμβέρσα. Ο τίτλος στο Ώκλαντ είναι μόλις ο δεύτερος hard court outdoοr στην καριέρα του “Μότσαρτ” μετά την Ντόχα το 2013.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Ζηλανδία, ο Γκασκέ θα ανέβει 25 θέσεις και θα πάει στο Νο42 του κόσμου.

Προερχόμενος από έξι σερί νίκες (τρεις στο United Cup και τρεις στο Ώκλαντ), ο Κάμερον Νόρι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο στο ASB Classic ενώ οι πιθανότητες αυξήθηκαν ακόμα πιο πολύ, μετά το προβάδισμα στα σετ στον τελικό με τον Γκασκέ.

O 36χρονος Γάλλος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, χάρη στο μοναδικό break στο 5ο game (3-2) του 2ου σετ ενώ ο Γκασκέ χρειάστηκε να ανατρέψει το προβάδισμα με break του Νόρι στο ξεκίνημα του καθοριστικού σετ (0-2) και με δύο σερί breaks (3-4, 5-4), ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή του μετά από 2 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

ASB CLASSIC DRAW | DOUBLES DRAW

The post Παλικαρίσιος τίτλος για Γκασκέ στο ASB Classic (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα