Τζόκοβιτς: “Πάντα φαβορί στο χώμα ο Ράφα”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχρισε τον Ραφαέλ Ναδάλ σαν το μεγάλο φαβορί σε όλα τα τουρνουά της φετινής χωμάτινης περιόδου, ενώ παράλληλα μίλησε για την επιστροφή του Ρότζερ Φέντερερ στην “κόκκινη” επιφάνεια αλλά και για τη δική του αγωνιστική κατάσταση.

Μπορεί να είναι ο Νο1 τενίστας στον κόσμο, μπορεί να έχει κερδίσει όλους τους μεγάλους τίτλους και στη χωμάτινη επιφάνεια, ωστόσο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς “υποκλίθηκε” στην αναμφισβήτητη ανωτερότητα του “θεού” του χώματος, του τεράστιου Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο 31χρονος τενίστας, που είχε την καλύτερη δυνατή αρχή στη σεζόν

με τον τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν, προβληματική όμως συνέχεια σε Indian Wells και Miami, έχρισε τον Ραφαέλ Ναδάλ σαν το απόλυτο φαβορί και της φετινής clay court season καθώς είναι μια κατηγορία μόνος του!

“Είναι το πολύ μεγάλο φαβορί σε όποιο τουρνουά στο χώμα αγωνίζεται και αυτό δεν αλλάζει. Είναι ακόμα εδώ. Όταν είναι σωματικά καλά, είναι το Νο1 στην επιφάνεια χωρίς καμία αμφιβολία” ανέφερε ο Νόλε.

“Μετά από αυτόν, όλα είναι ανοιχτά! Ο Ζβέρεφ παίζει πολύ καλά στο χώμα, ο Τιμ προφανώς είναι εξαιρετικός τενίστας εκεί ενώ έχουμε και την επιστροφή του Ρότζερ ο οποίος, πιστεύω, θα παίξει πολύ καλά”.

Ο Σέρβος τενίστας μίλησε για την απουσία του Φέντερερ από το χώμα την τελευταία τριετία ενώ χαίρεται πολύ που βλέπει και πάλι τον ανταγωνιστή του να επιστρέφει εκεί!

“Νομίζω ότι έλειψε πολύ από τον κόσμο του τένις ειδικά πέρσι στο χώμα. Νομίζω, πράλληλα όμως, ότι ο κόσμος κατάλαβε την απόφασή του να απέχει όπως καταλαβαίνει και τη διάθεσή του να επιστρέψει φέτος! Έχει παίξει σπουδαίο τένις φέτος. Τίτλοι σε Ντουμπάι και Μαϊάμι, τελικός στο Indian Wells. Οι συνθήκες μάλιστα του Indian Wells μοιάζουν αρκετά στο χώμα, οπότε δεν βλέπω τον λόγο για να μην παίξει καλά και στην “κόκκινη” επιφάνεια” πρόσθεσε ο Τζόκερ.

Στο τέλος, μίλησε για τον… εαυτό του τονίζοντας ότι έχει αφήσει ήδη πίσω του τα δύο ανεπιτυχή τουρνουά σε Indian Wells και Μαϊάμι.

“Γενικά, έχω παίξει πολύ καλό τένις τον τελευταίο χρόνο και αυτό κρατάω. Έγιναν δύο τουρνουά στα οποία δεν πήγα καλά και με πείραξε γιατί θεωρούσα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση. Γενικά όμως, είμαι πολύ ευχαριστημένος κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα. Το Μόντε Κάρλο έχει τις πιο αργές συνθήκες από όλα τα χωμάτινα τουρνουά και θα μας τεστάρει στον απόλυτο βαθμό” κατέληξε ο Νόλε ο οποίος έχει, ούτως ή άλλως, μια πολύ απαιτητική κλήρωση στο Πριγκηπάτο φέτος.

Κώστας Αϊτάκης

The post Τζόκοβιτς: “Πάντα φαβορί στο χώμα ο Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα