Τζόκοβιτς: Παίζει στη Βιέννη για επιπλέον ATP πόντους

Στο ATP 500 τουρνουά της Βιέννης (26/10 με 01/11) θα αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος ζήτησε και φυσικά πήρε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στο Αυστριακό τουρνουά.

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Νόλε στο Erste Bank Open μετά το 2007, έχοντας στόχο την κατάκτηση του τροπαίου που θα του αποφέρει “καθαρό” κέρδος 500 βαθμούς ATP,

στην προσπάθεια που κάνει για να καταρρίψει το ρεκορ του Ρότζερ Φέντερερ με τις 310 εβδομάδες παραμονής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τζόκοβιτς έχει ήδη εξασφαλίσει το Νο1 του κόσμου για 6η χρονιά τα τελευταία 10 χρόνια και σε περίπτωση που μείνει μέχρι τον Μάρτιο στην κορυφαία θέση της κατάταξης, θα ξεπεράσει το σπουδαίο ρεκόρ του Ελβετού.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ATP Rankings, εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19, από τον Μάρτιο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, δεν ισχύει το σύστημα υπεράσπισης πόντων και έτσι οι παίκτες μόνο να κερδίσουν πόντους μπορούν, ανάλογα με την πορεία τους στα εναπομείναντα τουρνουά.

Για παράδειγμα, ο Τζόκοβιτς που είναι υπερασπιστής του τίτλου στο Paris Masters, ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί στην Accor Arena, δεν θα χάσει τους 1000 βαθμούς που κέρδισε πέρυσι.

Αντίθετα, έχει περιθώριο να προσθέσει βαθμούς στη Βιέννη και αυτός είναι ο κύριος λόγος της συμμετοχής του εκεί.

Αυτή τη στιγμή, ο Τζόκοβιτς διατηρεί μια διαφορά περίπου 2,000 βαθμών από τον Ράφαελ Ναδάλ στην ATP Rankings και στόχος του είναι να την αυξήσει αυτή τη διαφορα, μέχρι το κλείσιμο της σεζόν ώστε να έχει το περιθώριο στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς που έχει να υπερασπιστεί 2665 πόντους από το ATP Cup και το Australian Open.

Το ATP 500 τουρνουά στην Αυστριακή πρωτεύουσα, θα είναι ένα από τα πιο δυνατά τουρνουά που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί με τη συμμετοχή εφτά από τους 10 καλύτερους τενίστες στον κόσμο.

Πλην του Τζόκοβιτς, στο Erste Bank Open θα αγωνιστούν επίσης οι Ντόμινικ Τιμ (υπερασπιστής), Στέφανος Τσιτσιπάς, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Αντρέι Ρούμπλεφ και πολλοί άλλοι.

DJOKOVIC BEI ERSTE BANK OPEN!
Das wird eindeutig die bestbesetzte Auflage des Wiener Traditionsturniers: Der…

Δημοσιεύτηκε από Erste Bank Open (ATP Vienna) στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

The post Τζόκοβιτς: Παίζει στη Βιέννη για επιπλέον ATP πόντους appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα